tag:blogger.com,1999:blog-79518730831502425152024-03-05T08:12:31.350+02:00Какво да сготвя?Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.comBlogger129125tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-15899954961494454042012-06-27T19:14:00.002+03:002012-06-27T19:27:16.768+03:00Макарони със зеленчуци и месо<b>Продукти: </b>макарони (хубаво е да са на спирали), пресен лук, месо (по ваш избор), зелена чушка, морков, олио или зехтин, вегета (или кубче бульон).<br />
Количеството продукти е без значение, всеки може да сложи колкото иска, според порциите, които иска да приготви.<br />
<br />
<b>Приготвяне:</b> Нарежете всички зеленчуци и месото на тънки ивици. В дълбок съд задушете месото и нарязания на ситно лук, след като е готово месото, го извадете и задушете зеленчуците за 10 мин. Сложете сварените макарони при зеленчуците, посолете с вегета по ваш вкус. Прибавете месото и зехтин (слага се толкова, колкото да не залепват макароните). Оставете 1-2 мин. на огъня и разбъркайте добре. Оставете ястието за още няколко минути да поеме подправката и да изстине леко. <br />
<br />
Добър апетит.
<br />
Ако ви е харесало подкрепете ни в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><b>BGtop</b></a> и във <span style="font-weight: bold;">facebook</span>. <br />
<script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1">
</script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-3498633330788361622012-01-30T15:00:00.001+02:002012-01-30T15:00:22.829+02:00Лесна тортаПродукти:
<br />
3 кофички кис.мляко<br />2 пакета бишкоти<br />захар <br />1 банан<br />1 ванилия<br />1 пак.шоколадови стърготини<br />
Приготвяне:<br />
В подходящ съд подреждате един ред бишкоти и заливате с предварително разбитото мляко,ванилия и 12 суп.лъжици захар.Нарязвате и малко от банана.След това повтаряте ред бишкоти и мляко.Завършвате като поръсите с шоколадовите стърготини.Оставяте в хладилника за няколко часаЦецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-88073426829708352422012-01-30T14:57:00.002+02:002012-01-30T14:58:19.763+02:00Домашна майонезаПродукти:
<br />
- 1 яйце<br />
- щипка сол<br />
- 1 с.л. оцет или лимонов сок<br />
- долива се олио до 250 мл.<br />
<br />
Приготвяне:<br />
Всичко се слага в горната последователност, като олиото се влива постепенно на тънка струя, докато се пасира и пасатора бавно се издърпва от дъното на съда на горе.Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-75699447013243301382012-01-30T14:54:00.001+02:002012-01-30T14:54:42.978+02:00Пангасиус на фурна с карамелизиран лукПродукти:
<br />
4 филета от пангасиус /500 гр./<br />
100 мл. бяло вино<br />
100 гр настърган кашкавал за поръсване<br />
<br />
За марината:<br />
4 с.л. зехтин<br />
сока от 2 лимона<br />
копър<br />
риган<br />
черен пипер<br />
1/2 ч.л. подправка за риба<br />
<br />
За карамелизирания лук:<br />
4 средни глави лук<br />
2 с.л. зехтин<br />
сол<br />
3 с.л. оцет<br />
1 с.л. мед<br />
30 мл. бяло вино<br />
мащерка<br />
<br />
Приготвяне:<br />
Мариноваме филетата в маринатата и оставяме в хладилник за около 1 час. След това ги поставяме в намазана със зехтин тава и ги заливаме с виното и половината от маринатата. Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем 20 мин в предварително загряна фурна на 180 градуса. След това махаме фолиото и допичаме докато остане на мазнина. Върху всяко филе поставяме карамелизиран лук, наръсваме с настърган кашкавал и допичаме във фурната докато хване коричка. Поръсваме с магданоз или пресен копър.<br />
<br />
Приготвяне на карамелизирания лук:<br />
Нарязваме лука на кръгчета и притриваме с пръсти, за да се отделят.Поставяме го в загрят тиган с мазнина и запържваме до зачервяване. Прибавяме виното и солта и задушаваме докато остане на мазнина. Прибавяме оцета смесен с меда и мащерката и запържваме докато лука се карамелизира.Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-5715133391082858452012-01-30T14:50:00.002+02:002012-01-30T14:52:58.464+02:00Крем супаПродукти:<br />
1кг. картофи<br />
2бр. моркова<br />
1бр. чушка<br />
1глава кромит лук<br />
50гр. масло<br />
малко магданоз<br />
сол и черен пипер на вкус<br />
<br />
Приготвяне:<br />
Картофите, лука, чушката и морковите се сваряват. След това се пасира супата и се слага магданоза, солта , чения пипер и маслото. Поднася се с крутони и сирене по желание.Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-24253920499304122362012-01-30T14:26:00.003+02:002012-01-30T14:26:54.386+02:00Шоколадови блокчетаПродукти:
за 8 порции<br />
• 150 мл. кондензирано мляко <br />
• 200 г шоколад <br />
• 30 г масло <br />
• 30 г орехи <br />
Време за приготвяне:<br />
20 минути <br />
<br />
Приготвяне:<br />
Кондензираното мляко (150 мл.) се изсипва в малка тенджера и се загрява на котлона. Щом почти заври, се добавя натрошеният шоколад (200 г) и се бърка до разтопяването му. Накрая се добавя маслото (30 г) и натрошените орехови ядки (30 г) и всичко се бърка, докато се смеси и сгъсти. Получената смес се изсипва в много малка правоъгълна тавичка, в която е поставено готварско фолио. Заглажда се и се покрива с фолио и отгоре. Поставя се в хладилника за няколко часа, докато се втвърди. Десертът се поднася, нарязан на малки кубчета.Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-21574480184615877792012-01-30T14:18:00.004+02:002012-01-30T14:25:01.575+02:00ТУТМАНИКПродукти:1 ч.ч.кис.мляко<br />
1 ч.ч.вода<br />
1 куб.мая или 1 пак.суха мая<br />
1 яйце<br />
1 суп.лъж.олио<br />
Брашно<br />
<br />
За плънката:<strong> </strong><br />
2-3 яйца<br />
200 гр.сирене<br />
<br />
Приготвяне:<br />
Замесва се тесто, разделя се на 6-8 топки. В средна тавичка разточваме с масло питките като между всяка слагаме плънка от 2-3 яйца и сирене.Нарязваме на парчета .<br />
Оставя се да втаса . Намазваме отгоре с масло и печем в умерена фурна .Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-11777170826000879952011-09-26T16:18:00.000+03:002011-09-26T16:18:11.699+03:00Гювече с патладжан и кренвирши<b>Продукти:</b> 1 патладжан, 2-3 домата, 2 кремвирша, 150 гр. гъби, 2 моркова, олио, кашкавал, 4 яйца. Продуктите са за 4 гювечета.<br />
<br />
<b>Приготвяне:</b> Обелете патладжана, нарежете го на филийки и го накиснете в солена вода. След 20 мин. го изпържете, като всяко парче го топите в брашно. Нарежете моркова на тънки резенчета. Домата нарежете на кубчета. Нарежете и кренвиршите и гъбите. Сложете малко мазнина в гювечетата и разпределете нарязаните продукти (без кашкавала и яйцето) в тях. Захлупете и печете 30 мин., след което сложете отгоре кашкавал и чукнете по едно яйце. Върнете във фурната докато се изпече яйцето.
Подкрепете ни в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><b>BGtop</b></a> и във <span style="font-weight: bold;">facebook</span>. <br />
<script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1">
</script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-34188608618859875962011-07-26T16:24:00.003+03:002011-07-26T16:26:22.629+03:00Тиквички с яйце и сирене<b>Продукти: </b>2-3 тиквички, 3 яйца, сирене около 100-150 грама, сол. <br />
<b>Приготвяне: </b>Режат се тиквичките на колелца, не много тънки и не много дебели. Редят се в тава и се слага около 2 пръста вода, сол, малко олио. Слагат се да се пекат на 250 градуса докато станат като пържени. След това се троши се сиренето върху тиквичките и се заливат с разбитите яйца. След което пак се слага да се пече до зачервяване.<br />
<br />
Нека и друг да научи тези рецепти. Подкрепете ни в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><b>BGtop</b></a> и във <span style="font-weight: bold;">facebook</span>. <br />
<script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1">
</script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-36210133645888629212011-07-14T19:00:00.001+03:002011-07-14T19:01:10.527+03:00Жътварска манджа<b>Продукти: </b>краставица, пресен чесън, копър, оцет, олио, сол<br />
<br />
<b>Приготвяне:</b> Нарежете на ситно краставицата, чесъна и копъра ( като за таратор). Залейте с вода. Сложете оцет, сол и олио на вкус. <br />
За горещините е перфектна, освежава без грешка.<br />
<br />
Подкрепете ни в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><b>BGtop</b></a> в във <span style="font-weight: bold;">facebook</span>. <br />
<script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1">
</script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-68477843673244779322011-07-14T18:53:00.000+03:002011-07-14T18:53:10.415+03:00Крем супа от тиквички<b>Продукти:</b> 2 тиквички, 1 морков, чесън, квасена сметана, топено сирене, копър, сол<br />
<br />
<b>Приготвяне: </b>Сварете тиквичките и моркова. Добавете топеното сирене, чесъна и сметаната. Посолете (може да използвате "Вегета" или зеленчуков бульон) и пасирайте. Добавете и нарязания на ситно копър. Може да си приготвите и крутони, които да добавите към супата.<br />
Хапнете супичката, след като изстине леко - така според мен е по-вкусна.<br />
<br />
Направо вкусотийка, ако и Вие мислите така подкрепете ни в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><b>BGtop</b></a> в във <span style="font-weight: bold;">facebook</span>. <br />
<script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1">
</script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-8269634689134802172011-07-06T16:53:00.002+03:002011-07-06T16:55:08.749+03:00Кекс ”ЕВЕРЕСТ”<b>Продукти</b>:<br />
7 яйца<br />
3 каф.ч. захар<br />
3 каф.ч.брашно<br />
3 каф.ч. нарязани орехи<br />
1 суп.лъж.какао<br />
8 суп.лъж.олио <br />
<br />
<b>Приготвяне</b>: Отделяме 4-ри белтъка и ги разбиваме с 1 каф.ч.захар и 1 каф.ч.брашно. Към сместа прибавяме орехите и така е готова бялата смес. <br />
<br />
Останалите яйца е 4-рите жълтъка разбиваме с останалата захар, олиото и брашното. <br />
Разделяме на две към едната прибавяме какао . Във формата изсипваме първо кафявата после бялата и на края жълтата смес.<br />
Направо вкусотийка, ако и Вие мислите така подкрепете ни в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><b>BGtop</b></a> в във <span style="font-weight: bold;">facebook</span>. <br />
<script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1">
</script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-12481400066732163452011-06-29T11:53:00.005+03:002011-06-29T12:22:55.658+03:00торта ШАРЛОТА<span style="font-weight: bold;">Продукти:</span><br />
1 л пр. мляко<br />
1½ ч.ч.захар<br />
3 суп. лъжици желатин<br />
7 яйца 2 суп.лъж. брашно<br />
3 суп.лъж. какао<br />
2 ч.ч. млени орехи<br />
есенция - ром, коняк, шоколад или др. по избор<br />
<span style="font-weight: bold;"> </span><br />
<span style="font-weight: bold;">Приготвяне:</span> Слага се млякото със захарта да ври на водна баня , като се разтопи захарта се слага желатина (предварително накиснат в ½ ч.ч.вода). Сместа ври около 5-6 мин. Прибавят се жълтъците добре разбити с 2 лъж. брашно с 1 каф.ч. вода. Сместа ври още около 10 мин. Смъква се от огъня и се оставя да изстине. През това време белтъците се разбиват като за целувки. Като изстине млечната смес към нея се прибавят белтъците и се разбърква добре с миксер. Разделяме на 3 равни части:<br />
<br />
І част - се слага конячната есенция;<br />
ІІ част - прибавяме 3 лъж. какао и шоколадовата есенция;<br />
ІІІчаст - прибавяме орехите и ромовата есенция;<br />
<br />
Първата смес сипваме във форма леко намаслена с олио, оставя се в хладилника да се по втвърди около 10-15 мин. Втората смес се изсипва върху първата и пак се слага в хладилника за 10-15 мин. След което сипваме третата смес и оставяме за 1 час (може и повече от час). Разклаща се за да се отлепи и се обръща на поднос. Съхранява се на студено.<br />
<br />
Супер тортичка, ако и Вие мислите така подкрепете ни в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><b>BGtop</b></a> в във <span style="font-weight: bold;">facebook</span>. <br />
<script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1">
</script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-79374850630810525452011-06-27T12:11:00.003+03:002011-06-27T12:30:19.363+03:00Супичка от манатарки<span style="font-weight: bold;">Продукти: </span>Манатарки (сухи, замразени или пресни) - 400 гр., морков, лук, домат или доматен сос, чушка ( по избор - зелена, червена), ориз 2-3 супени лъжици, магданоз, девисил, чубрица, червен пипер, 1 с.л. брашно, сол, олио.<br /><span style="font-weight: bold;">Начин на приготвяне:</span> Във вряла вода с малко олио се слагат манатарките на парченца, нарязаните лук, морков, чушка, дръжките на зелените подправки, чубрица и сол. След около 20-25 минути се прибавя ориза. Като се свари и той се слага доматения сос, в който предварително са разтворени брашното и малко червен пипер. Така супата ври още 15 минути и накрая се прибавят нарязаните листа от зелените подправки.<br />Подкрепете ни в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><strong>BGtop</strong></a> в във <span style="font-weight: bold;">facebook</span>.<br /><script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1"></script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-64239656395983083502011-06-24T16:07:00.002+03:002011-06-24T16:12:26.690+03:00Картофено руло<span style="font-weight: bold;">Продукти: </span><br />2 яйца<br />1 с.л. брашно<br />1 с.л. галета<br />1 с.л. сол<br />1/2 връзка копър<br />чер пипер<br />3 с.л. олио<br /><br /><span style="font-style: italic;">За пълнежа: </span><br />150 гр. гъби<br />150 гр. шунка /кренвирши/<br />150 гр. кашкавал<br />1 морков<br />2-3 кисели краставички<br /><br /><span style="font-weight: bold;">Приготвяне:</span> Картофите се обелват и сваряват до пълна готовност. Още докато са топли се пасират и към тях се прибавя яйцата /сурови/, брашното и подправките.<br />Продуктите за пълнежа се нарязват на кубчета и се разбъркват. Върху мокра тензух кърпа се изсипва картофената смес и с ръка се оформя блат с размери 30/30см. Върху така полученият блат се разпределя равномерно плънката. Завива се на руло и се поставя в тава предварително намазана с 2сл олио. Вече готовото оформено руло се намазва със смес от 1 с.л. олио, 1 с.л.. червен пипер и 1 с.л. галета.<br />Пече се на 180 градуса около 30-35минути.<br /> <br />Подкрепете ни в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><strong>BGtop</strong></a> в във <span style="font-weight: bold;">facebook</span>.<br /><script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1"></script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-57731503408115396232011-06-24T16:00:00.004+03:002011-06-24T16:07:31.690+03:00Орехови черешки<span style="font-weight: bold;">Продукти:</span> Един белтък, 300 гр. смлени орехи 300 гр. пудра захар, 2 ванилии и червена боя за сладкиш.<br /><br /><span style="font-weight: bold;">Приготвяне:</span> Сместа се омесва добре и след това от тестото се правят малки топки като на черешки и се овалват в кристална захар. Украсяват се по желание с елхови иглички за да приличат на черешки.<br /><br />Подкрепете ни в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><strong>BGtop</strong></a> в във <span style="font-weight: bold;">facebook</span>.<br /><script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1"></script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-5678551054904203992011-04-18T07:37:00.005+03:002011-04-18T07:47:33.520+03:00Сладкиш с орехи<span style="font-weight: bold;">Продукти</span>:<br />3 яйца,<br />1 чаена чаша захар,<br />1 чаена чаша брашно,<br />1 пакетче масло (125 гр),<br />1 лъжица какао<br />1/2 чаша орехи<br /><br /><span style="font-weight: bold;">Приготвяне</span>: Разтопявате маслото, смесвате всички продукти (без орехите) и разбърквате хубаво. Сместа се изсипва в намазана с олио и обрашнена тавичка. Отгоре се поръсва с орехите и се пече 20 - 25 мин. на 200 градуса.<br /><br />Подкрепете ни в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><strong>BGtop</strong></a> в във <span style="font-weight: bold;">facebook</span>.<br /><script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1"></script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-29819844001244067292011-04-08T08:14:00.004+03:002011-04-08T08:27:22.768+03:00Студентски спагети<b>Продукти:</b><br /><ul><li>1 пакет спагети 200 <span class="blsp-spelling-corrected" id="SPELLING_ERROR_0">гр</span>. сирене </li><li>2 <span class="blsp-spelling-corrected" id="SPELLING_ERROR_1">бр</span>. пресни пиперки </li><li>1 консерва сладка царевица </li><li>150 <span class="blsp-spelling-corrected" id="SPELLING_ERROR_2">гр</span>. лук </li><li>1 супена лъжица доматено пюре </li><li>250 грама кайма или 2 кренвирша </li><li>200 грама кашкавал </li><li>50 гр. масло</li></ul><div style="text-align: justify;"><b>Приготвяне:</b> Спагетите се сваряват и се прецеждат от водата. Сиренето се натрошава, пиперките се нарязват и се <span class="blsp-spelling-corrected" id="SPELLING_ERROR_5">смесват</span> със сиренето и царевицата и се разбъркват. В тиган с малко мазнина се запържва лукът до розово, прибавя се каймата(кренвиршите), да се запържат и те, и се слага доматеното пюре. След това в йена се подмазва със масло, слагат се първо спагети, над тях сместа със сиренето, пак спагети, и другата смес със каймата. Най-отгоре пак спагети и се настъргва кашкавал. Пече се.<br /></div><br />Приятен ден! И не забравяйте да ни подкрепите в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><strong>BGtop</strong></a> във <span style="font-weight: bold;">facebook</span>.<br /><script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1"></script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-70561730323030676562011-04-08T08:08:00.002+03:002011-04-08T08:14:09.116+03:00Пай<span style="font-weight:bold;">Продукти:</span> 4 яйца, 2 чаени чаши брашно, 2 чаени чаши захар, един компот от кайсии или праскови, бакплувер с ванилия и масло за намазване на тавата.<br /><br /><b>Приготвяне:</b> Разбиваме яйцата, добавяме захарта, брашното и бакплувера и разбиваме хубаво. Намазваме тавата с масло и олио нареждаме кайсиите заливаме и го слагаме да се пече. После се залива със сока от компота. И чакаме да истине около 1 час.<br />Лесно и бързо, това е! Да ви е сладко!Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-26887323683905512422011-03-24T08:40:00.006+02:002011-03-24T16:49:31.495+02:00Толумбички<span style="FONT-WEIGHT: bold">Продукти: </span>250гр. брашно, половин пакетче масло, половин литър вода, ванилия, 6 яйца, олио за пържене. Сироп: 2ч.ч вода, 1ч.ч. захар.<br /><span style="FONT-WEIGHT: bold">Приготвяне:</span> Завира водата с маслото и ванилията. Отмества се от котлона. Прибавя се постепенно брашното с постоянно бъркане до отлепване от съда. След като изстине се прибавят едно по едно яйцата с постоянно бъркане. Правят се толумбички с шприц и се пържат в нагорещено олио. Прави се сироп и се заливат с него готовите изстинали толумбички.<br />Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><strong><span id="SPELLING_ERROR_0" class="blsp-spelling-error">BGtop</span></strong></a> или да ни подкрепите във <strong>facebook</strong>.<br /><script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1"></script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-48439284584351383992011-03-24T08:36:00.005+02:002011-03-24T16:49:56.939+02:00Черешки, ягодки<span style="font-weight:bold;">Продукти:</span> 2 кутии обикновенни бисквити, 1 масло, 1ч.ч. смлени орехи, 2 ч.ч. захар, 2 ванилии, вода или компот.<br /><span style="font-weight:bold;">Приготвяне:</span> Смилат се бисквитите и се омесват с останалите продукти до получаване на средно твърдо тесто, слага се и боя по желание. Правят се топки и се овалват в захар на кристали. Държат се на студено.<br />Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><strong><span id="SPELLING_ERROR_0" class="blsp-spelling-error">BGtop</span></strong></a> или да ни подкрепите във <strong>facebook</strong>.<br /><script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1"></script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-38062877227594105902011-03-24T08:17:00.004+02:002011-03-24T16:50:31.950+02:00Еклери<span style="font-weight:bold;">Продукти:</span> 300гр.вода, 1 пакетче масло, 300гр. брашно, 5 яйца. За крема: 1 литър прясно мляко, 1ч.ч захар, 4 яйца, 6 с.л. брашно, ванилия, масло.<br /><span style="font-weight:bold;">Приготвяне:</span> Във врящата вода се слага разтопеното масло, маха се от огъня и постепенно се прибавя брашното с постоянно бъркане до получаване на гладко тесто, което се отлепва от съда. След изстиване на тестото се прибавят с бъркане едно по едно яйцата. С лъжица се поставят топки в намазнена тава и се пекат в загрята фурна.<br /><span style="font-weight:bold;">Крем:</span> Затопля се млякото със захарта, в малко вода или мляко се разбиват брашното и жълтъците и се прибавят при млякото с постоянно бъркане. Вари се крема около 15 минути, слага се ванилията и маслото. Отделно се разбиват на сняг белтъците със захар и се прибавят при крема, след отместването му от котлона. <br />Накрая се пълнят изпечените еклери с крема.<br />Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><strong><span id="SPELLING_ERROR_0" class="blsp-spelling-error">BGtop</span></strong></a> или да ни подкрепите във <strong>facebook</strong>.<br /><script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1"></script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-70555426631531608922011-03-24T08:13:00.003+02:002011-03-24T16:50:55.502+02:00Реване<span style="font-weight:bold;">Продукти:</span> 4 яйца, 1ч.ч. захар, 1,5 ч.ч. брашно, 1 бакполувер. <span style="font-weight:bold;">За сиропа:</span> 2 ч.ч. вода, 1ч.ч. захар, ванилия.<br /><span style="font-weight:bold;">Приготвяне:</span> Разбиват се яйцата със захарта да бухнат хубаво (поне 15 минути), прибавят се при тях брашното с бакполувера. Пече се в загрята фурна на 200 градуса. След изстиване на блата се залива с горещ сироп.<br />Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><strong><span id="SPELLING_ERROR_0" class="blsp-spelling-error">BGtop</span></strong></a> или да ни подкрепите във <strong>facebook</strong>.<br /><script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1"></script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-17032313135532818452011-03-24T08:07:00.002+02:002011-03-24T08:12:51.760+02:00Кекс с ябълки<span style="font-weight:bold;">Продукти:</span> 4 яйца, 1ч.ч. захар, 1ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода, 2 ванилии, 1ч.ч. олио, 2ч.ч. брашно, 1,5кг. настъргати ябълки, счукани орехи, канела, захар за поръсване върху ябълките.<br /><span style="font-weight:bold;">Приготвяне:</span> Разбърква се всичко за кекса: яйцата, захарта, киселото мляко със содата в него да бухне, ванилиите, олиото и брашното. Нарежда се в намазнена тавичка половината от сместа за кекса, настърганите ябълки, поръсени с канела, захар и счукани орехи. Върху ябълките се изсипва другата половина от сместта. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса.Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7951873083150242515.post-62692262041183882812011-03-24T07:57:00.005+02:002011-03-24T16:51:14.006+02:00Баклава с пълнеж<span style="font-weight:bold;">Продукти:</span> 1 пакет кори за баница, 1 пакетче масло или олио <span style="font-weight:bold;">, за блата:</span> 4 яйца, 1ч.ч. захар, 1ч.ч. брашно с 1 бакполувер, 1 ч.л. канела, 1ч.ч. счукани орехи. <span style="font-weight:bold;">За сиропа:</span> 3ч.ч захар, 3ч.ч. вода, лимон.<br /><span style="font-weight:bold;">Приготвяне:</span> Разбърква се всичко за блата. Налагат се в тава половината кори с маслото между тях. Изсипва се сместа върху тях. Налагат се останалите кори с масло. Разрязва се на квадрати и се пече в загрята фурна. Завира захарта с водата, прибавя се лимон. Залива се изстиналата баклава с горещия сироп.<br />Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в <a href="http://bgtop.net/in.php/1269109798" target="_blank"><strong><span id="SPELLING_ERROR_0" class="blsp-spelling-error">BGtop</span></strong></a> или да ни подкрепите във <strong>facebook</strong>.<br /><script src="http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1"></script><fb:like></fb:like>Цецоhttp://www.blogger.com/profile/16127020069588324693noreply@blogger.com0