Приготвяне: Разтопявате маслото и го изсипвате в тавата в която ще печете десерта,отгоре нареждате бисквитите като дупките запълвате с натрошени бисквити.Отгоре нареждате предварително обелените и нарязани ябълки като керемидки без да оставяте дупки. Изсипвате отгоре пандишпаненото тесто/брашното, захарта и яйцата/по избор канела и орехи/ и печете в умерена фурна до покафеняване на тестото.
Ябълков сладкиш - 2
Продукти: 5 яйца, 1 1/2 ч. чаша захар, 2 ч. чаши брашно, 125 гр. краве масло, 1 супена чиния с връх нарязани на кубчета /като за мусака/ обелени ябълки, 1 бактулвер, орехи и ванилия
Приготвяне: яйцата и захарта се бият с миксер до сгъстяване. Прибавя се брашното смесено с бакпулвера и са бърка с вилица. Прибавя се есенцията и ябълките и отново с вилицата се обърква. Изсипва се в тава /по-голяма от лист А4/ намазана с кравето масло и се поръсва отгове с орехи. Пече се на 200 градуса, около 40-50минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар