Продукти: Картофи, моркови, прясно мляко, масло, кубче бульон
Приготвяне: Всички продукти се сваряват, пасирате и разреждате с прясно мляко. Накрая овкусявате с маслото и бульона или друга подобна подправка. Сервирате с кротони, направени от препечен хляб.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop
Кулинарна търсачка
четвъртък, 15 април 2010 г.
вторник, 13 април 2010 г.
Боб с коприва
Продукти: Купичка боб, коприва на вкус, 1 глава лук, 2-3 моркова, доматен сос, чубрица, магданоз, дивисил, сол на вкус
Приготвяне: Копривата се попарва и се нарязва на ситно. Бобът се сварява с нарязаните лук и моркови, нарязаните подправки и чубрица. За да се свари по-добре боба, може да сложите във водата няколко лъжици олио. Малко преди да се свари бобът добавете доматеният сос и копривата. Оставете бобът да доври. Най-накрая леко сгъстявате, като в тиган запържвате брашно и червен пипер, слагате няколко черпака от чорбата и така получената смес я връщате в тенджерата. Ако желаете, подправете със счукан пресен чесън и оцет.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net
Приготвяне: Копривата се попарва и се нарязва на ситно. Бобът се сварява с нарязаните лук и моркови, нарязаните подправки и чубрица. За да се свари по-добре боба, може да сложите във водата няколко лъжици олио. Малко преди да се свари бобът добавете доматеният сос и копривата. Оставете бобът да доври. Най-накрая леко сгъстявате, като в тиган запържвате брашно и червен пипер, слагате няколко черпака от чорбата и така получената смес я връщате в тенджерата. Ако желаете, подправете със счукан пресен чесън и оцет.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net
понеделник, 12 април 2010 г.
Фъч
Продукти: 2 яйца, 1 чаена чаша захар, 6 супени лъжици олио, 1 чаена чаша кисело мляко, 1 чаена лъжичка сода бикарбонат, 3 супени лъжици ром, 1 чаена чаша орехи, 1.5 чаена чаша брашно.
Приготвяне: Разбивате яйцата със захарта, слагате в киселото мляко содата, след като кипне го добавяте към сместа, добавяте олиото, брашното, орехите, какаото и рома и разбърквате. Изсипвате сместа в предварително намазана с мазнина тава и печете в умерена фурна. От родопчета или шоколад разтопени на водна баня приготвяте глазура.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net
Приготвяне: Разбивате яйцата със захарта, слагате в киселото мляко содата, след като кипне го добавяте към сместа, добавяте олиото, брашното, орехите, какаото и рома и разбърквате. Изсипвате сместа в предварително намазана с мазнина тава и печете в умерена фурна. От родопчета или шоколад разтопени на водна баня приготвяте глазура.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net
неделя, 11 април 2010 г.
Грах с яйца на фурна
Продукти: 800 гр. грах от консерва, 1 кофичка кисело мляко, 3 яйца, 300 - 400 гр. домати, 150 гр. кашкавал, 100 гр. масло, 1/2 връзка копър, сол
Приготвяне: Грахът се отцежда, слага се в тавичка. Поръсва се с разтопеното масло, ситно нарязания копър и дребно нарязани домати. Залива се със смес, получена от киселото мляко, разбитите яйца и сол на вкус. Запича се за 15 мин. и се поръсва с настъргания кашкавал. Връща се във фурната да се разтопи кашкавала.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net
Приготвяне: Грахът се отцежда, слага се в тавичка. Поръсва се с разтопеното масло, ситно нарязания копър и дребно нарязани домати. Залива се със смес, получена от киселото мляко, разбитите яйца и сол на вкус. Запича се за 15 мин. и се поръсва с настъргания кашкавал. Връща се във фурната да се разтопи кашкавала.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net
Крем супа с грах
Продукти: 500 гр. зелен грах (замразен или консерва), 1 пакетче масло, 1 яйце, 1 чаена чаша прясно мляко, 2 суп. лъжици брашно, 1 глава лук, 1-2 моркова, сол на вкус
Приготвяне: Морковите и лукът се нарязват на ситно и се задушават с част от маслото, след което се заливат се с гореща вода. Прибавя се и грахът. Зеленчуците се варят до омекване. Пасират се. Приготвя се рядък бешемелов сос с част от маслото, брашното и млякото и се прибавя към зеленчуците, като се бъка непрекъснато. ако е необходимо се разрежда с гореща вода. Оставя се да кипне. Най-накрая се прави застройка с разбитото яйце. Прибавя се и парченца масло. Супата се сервира с парченца препечен хляб (крутони).
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net
Приготвяне: Морковите и лукът се нарязват на ситно и се задушават с част от маслото, след което се заливат се с гореща вода. Прибавя се и грахът. Зеленчуците се варят до омекване. Пасират се. Приготвя се рядък бешемелов сос с част от маслото, брашното и млякото и се прибавя към зеленчуците, като се бъка непрекъснато. ако е необходимо се разрежда с гореща вода. Оставя се да кипне. Най-накрая се прави застройка с разбитото яйце. Прибавя се и парченца масло. Супата се сервира с парченца препечен хляб (крутони).
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net
Абонамент за:
Публикации (Atom)