Кулинарна търсачка






вторник, 13 юли 2010 г.

Вкусни ребърца

Продукти: Свински ребърца, 3-4 глави лук, 2 моркова, картофи, 1/2 чаша бяло вино, девисил

Приготвяне: В тенджерата под налягане сложете ребрата, добавете чубрица, сол, черен пипер, кимион, половин чаша вода и половин чаша бяло вино. Затворете и варете 20 мин. Обелете и нарежете на едро картофите и морковите. Сложете ги в тенджерата под налягане при месото и варете още 10 мин. Нарежете лука и го изпържете в отделна тенджера докато омекне, към края добавете червен пипер и нарязан на ситно девисил. В тавичка от йенско стъкло сложете съдържанието от тенджерата под налягане (не добавяйте всичкия сос а само няколко лъжици) и към него добавете лука, посолете. Извадете месото най-отгоре над всички продукти. Пече се във фурната без да се покрива, за да може да се запече ястието.
Още вкусотии в BGtop.

Салата от гъби млечници (лютивки)

Продукти: млечници (лютивки), чесън, оцет, олио, магданоз, сол

Приготвяне: Почистете и нарежете гъбите на парчета. Сложете ги в тенджера с вода и след като заврят, след 5 мин. сменете водата. Посолете и сварете напълно гъбите. След като станат готови изцедете водата и ги оставете да изтинат. Счукайте чесъна (нека да е повечко), нарежете магданоза на ситно. Добавете към гъбите, сложете олио и оцет на вкус (по-вкусни са с повече оцет). Ако е необходимо посолете още и оставете да престои извесно време за да поемат гъбите от подправките.

Още вкусотии в BGtop.










Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в