Кулинарна търсачка

Знаете ли,че...

Бобът - любопитни факти

Фасулът е на около 8000 години. В диво състояние фасулът се среща в тропическите области на Америка и Азия. Отглеждат се различни сортове и видове. Съществуват 30000 сорта фасул, сред които над 500 култивирани. Фасулът представлява основна храна за някои народи, особено в Южна Америка, където неговото значение може да се сравни с това на ориза в Азия или картофите в Европа.
Фасулът е един от основните източници на растителни белтъчини. Той фигурира в менюто на всички култури по света.
Съдържа растителни белтъчини, калций, фосфор, калий, желязо, витамини B1, B6, C, K.

Най-новото от kulinarni-recepti.com

Рецепти от www.kitchenbg.com


Подкрепете ни в