Кулинарна търсачка

четвъртък, 2 декември 2010 г.

Телешки рулца в тенджера под налягане

Продукти: 6 телешки пържоли, 2 кисели краставици, 2 моркова, 50 гр. бекон, 1 глава лук, 1-2 лъжици брашно, 1 чаша бяло вино, 1 чаша вода, сол, черен, пипер, магданоз, дафинов лист

Приготвяне: Нарязвате телешкото месо на тънки пържоли (може да ги изтъните, като ги начукате с чук за пържоли). Разрязвате краставичката и моркова на 4 по дългата страна, нарязвате и бекона на дълги ивици. Слагате в пържолата по едно парче от всеки продукт и я завивате на руло и връзвате с конец. В тенджерата загрявате олио и слагате рулцата и нарязания на едро лук. Бъркате внимателно, след като побелее месото слагате чашата с вино. Като заври, добавете брашното, подправките и чаша вода. Разбъркай те и затворете тенджерата под налягане. Оставете го да поври 15-20 мин. и сте готови. Може да сервирате ястието с гарнитура от ориз или картофено пюре.
Не забравяйте да ни подкрепите в BGtop. Чао и приятен апетит.

Пиле със сметана и синьо сирене

Продукти: За 2 порции: 250-300гр пилешко филе, 150-200гр пресни гъби, 1 голяма кофичка квасена сметана, 100 гр синьо сирене, сол, черен пипер, риган

Приготвяне: Месото се нарязва на хапки и се запържва в горещ тиган. Прибавят се гъбите. Когато са готови се прибавя сметаната, синьото сирене, натрошено или настъргано и подправките. Имайте в предвид че сиренето е доста солено и овкусява добре месото и соса. Може да се добави малко бяло вино, преди сметаната, но има вероятност соса да стане по-рядък.
Не забравяйте да ни подкрепите в BGtop. Благодаря Ви предварително.

вторник, 30 ноември 2010 г.

Сладка баница

Продукти: 4 яйца, 1 чаена чаша захар, 1 кофичка кисело мляко, 1 бакпулвер, 1/2 чаена чаша олио, 1 пакет кори. За за сиропа: 1 ч чаша захар, 2 1/2 вода, 2-3 ванилии

Приготвяне: Разбиваме яйцата и захарта в киселото мляко слагаме бакпулвера и олиото подмазваме тавата с олио, редим корите и заливаме със сместа като ги понамачкаме за да попие сместа. Печем в предварително загрята фурна на 250 градуса. Като се запече вадим от фурната и чакаме да изтине, след това я режем на парчета и заливаме с горещия сироп.
Гласувай те в BGtop.

Най-новото от kulinarni-recepti.com

Рецепти от www.kitchenbg.com


Подкрепете ни в