Кулинарна търсачка






петък, 17 декември 2010 г.

Коледен десерт с тиква

Продукти: Една малка тиква тип круша, пчелен мед 5-6 лъжици ,сушени плодове, овесени ядки 1 чаена чаша, една кутия локум, една чаша нарязани орехи.

Приготвяне: Изрязва се капаче и се изчиства тиквата от семките. Намазва се тиквата от вътре с пчелен мед и се изсипва чашата с овесени ядки, после се слага нарязания на кубчета локум, нарязаните на дребно сушени плодове, орехите най-отгоре, 3-4 лъжици пчелен мед, слага се отгоре капачето на тиквата и се пече на фурна в тавичка с малко вода в нея. Рецептата е страхотна витаминозна бомба за коледни и новогодишни празници. Да ви е сладко и не забравяйте да ни подкрепите в BGtop.

Млечна манджа с чушки

Продукти: прясно мляко, 3-4 печени чушки, 4-5 с.л брашно, сол, олио

Приготвяне: В олиото се запържва брашното до златисто. Добавясе млякото, овкусявасе със сол и се бърка до получаването на гъста каша. Слага се нарязаните чушки и се бърка още 2-3 минути.
Благодаря, че гласувахте за нас в BGtop.

четвъртък, 16 декември 2010 г.

Шкембе чорба

Продукти: шкембе, прясно мляко, брашно, сол, червен пипер, чесън, оцет

Приготвяне: Сварявате шкембето и го нарежете. В дълбок тиган запържвате брашно с малко червен пипер (внимавате да не стане много червено), след което добавяте от бульона докато се получи рядка гладка каша. Прибавете я към шкембето и останалия бульон. Добавете мляко. Количеството на брашното и млякото са въпрос на вкус и зависи от това, колко гъста обичате чорбата.

При сервиране се подправя с черен пипер, смачкан чесън, оцет, препечена суха чушка.

Благодаря, че гласувахте за нас в BGtop.










Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в