Кулинарна търсачка






сряда, 12 януари 2011 г.

Пълнени зелеви сърми и сухи чушки

Продукти: Зелеви листа кисели, сухи червени чушки, 1,5 чаена чаша ориз, морков, лук, зелени подправки - чубрица, магданоз, девисил, червен пипер, черен пипер, олио, сол, доматен сос 2 с.л.
Приготвяне: Приготвя се плънка като се задушават в олио и малко вода настъргания лук, морков и дръжките на магданоза и девисила. Слага се след това ориза, позапържва се и се слагат подправките. Пълнят се сърмите и чушките(като предварително сте ги накиснали в топла вода, за да омекнат), редят се в тенджера, като най отдолу и най-отгоре се разтилат зелеви листа. Пълни се в вода, може малко зелев сок и олио, тенджерата, затиска се с чиния и се сварява на бавен огън.
Подкрепете ни в BGtop.

Пълнена кисела зелка

Продукти: Една зелка около килограм, кайма 300гр., ориз 1 ч.ч, едно яйце, подправки - черен пипер, чубрица, магданоз, девисил, червен пипер, сол, олио.
Приготвяне: Зелката се слага в тава и се разлиства, без да се прекъсват листата, като се маха средата. Приготвя се плънка от кайма, сварен ориз, яйце и подправки, включително и олио. Всяко листо се намазва с плънката и се затваря към средата, като накрая се получава зелка, все едно е неразлистена. Връзва се с конец, за да стои цяла и се пече в гювеч на бавен огън поне 1,5 часа. В гювеча се слага чаша вода и малко олио. Следи се да не остане на сухо. Ами това е, да ви е вкусно и не забравяйте да ни подкрепите в BGtop.

Постни кюфтета с кисело зеле и ориз

Продукти: Четвърт кисела зелка, 150гр. ориз, орехи счукани половин чаена чаша, сол, черен пипер, лук, магданоз, брашно, олио за пържене.
Приготвяне: Сваряват се отделно киселото зеле и ориза. В купа се смесват зелето, ориза, орехите, настъргания лук, подправките, сол. Оформят се кюфтета и се овалват в брашно, пържат се в нагорещено олио. Ако кюфтетата се пръскат, може да се добави малко брашно вътре в сместа.
Подкрепите ни в BGtop.

Постни пълнени чушки с боб

Продукти:12-15 броя червени чушки, зрял боб - 1,5 или 2 чаени чаши, 2 с.л ориз, един морков, глава лук, зелени подправки - магданоз, чубрица, девисил, доматен сос, червен пипер, олио, сол.

Приготвяне: Сварявате боба,като сменяте два пъти водата и след това слагате моркова, лука, дръжките на зелените подправки и 3 с.л. олио при почти сварения боб. Оставяте да се свари напълно и прецеждате. В купа смесвате боба, прецеден доматен сос, ориза, листата на зелените подправки, сол, червен пипер. Пълните чушките с получената смес и печете в тава, като преди това сте залели чушките с водата, в която е врял боба и остатъка от доматения сос. Да ви е вкусно и не забравяйте да ни подкрепите в BGtop.

вторник, 11 януари 2011 г.

Пилешко филе с топено сирене и бира

Продукти: 4-5 броя пилешки филета, топено сирене, гъби, 1-2 глави лук, сол, черен пипер, кимион, пикантина по желание, чаша бира и малко олио

Приготвяне: Лука го нарязвате на полумесеци и на дъното на йенска тенджера (голяма)слагате част от него, след това филетата поръсени с подправките, гъби (сурови) нарязани на филийки, топено сирене, така редувате продуктите до горе. Накрая заливате с бирата и струйка олио. Слагате тенджерата в студена фурна и печете в началото на 300 градуса и след като заври, намалявате на 150 градуса за около 1 час. Лесно, бързо и вкусно! Да ви е сладко!

Не забравяйте да ни подкрепите в BGtop.

понеделник, 10 януари 2011 г.

Постни пълнени чушки с ориз


Продукти: 2 ч.ч ориз, глава лук, два моркова, доматен сос 5 с.л., зелени подправки - магданоз, чубрица, девисил, червен пипир, сол, олио.

Приготвяне: Измивате добре ориза, за да падне нишестето. Настърганите лук и моркови задушавате в олио и малко вода за 5 мин., както и дръжките на зелените подправки. След това слагате ориза и запържвате за малко. Прибавяте и доматения сос, червения пипер, солта и листата на зелените подправки и чубрицата. Сместа за пълнене е готова. Може да се използват и замразени чушки, като предварително ги размразявате в топла вода. Пълните ги, слагате ги в тава и поръсвате с олио, сол и вода. Печете около един час.Вървят с таратор или само кисело мляко.
Не забравяйте да ни подкрепите в BGtop.











Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в