Кулинарна търсачка






четвъртък, 16 септември 2010 г.

Кьопоолу

Продукти: 5-6 печени червени чушки, 4 средно големи домата, 2 средни патладжана, чесън, олио, оцет, сол, магданоз

Приготвяне: Сложете патладжаните цели, небелени в тавичка с малко вода на дъното и ги изпечете във фурната, по същия начин изпечете и доматите цели. Печените чушки ги нарежете на ситно, обелете патладжаните и домататите. Сложете зеленчуците в дълбок съд и ги намачкайте с лъжицата, с която мачкате картофеното пюре. Добавете счукания чесън и нарязан на ситно магданоз. Сгорештете олио и полейте с него кьопоолуто, посолете и добавете оцет на вкус.
Ако Ви е харесало подкрепете ни в BGtop.

вторник, 14 септември 2010 г.

Миш-маш

Продукти: 3-4 червени чушки, средно голям домат, 2 яйца, 100 гр. сирене, магданоз

Приготвяне: Изпечете и обелете чушките. Нарежете чушките и доматите, сложете ги в малко олио да къкрят на котлона, докато изври водата на домата. Чукнете яйцата и бъркайте докато станат готови. Накрая сложете натрошеното сирене. Нарежете на ситно магданоза и го добавете. Ако е необходимо посолете.
Всичко за всеки в BGtop.

понеделник, 13 септември 2010 г.

Горски кебап

Продукти: Филе (телешко, свинско, пилешко, заек) 500 гр., кромид лук 5-6 глави, 3-4 сушени червени чушки, 4 червени домата или доматено пюре, връзка магданоз, ронена чубрица, 1 суп. лъжица червен пипер, 1 суп. лъжица брашно, бучка масло, сол на вкус, черен пипер, 1 чаена чаша вода.

Приготвяне: Ястието се приготвя в глинен съд. Месото се нарязва на кубчета, сушените чушки се почистват от семето и се накъсват на парчета, доматите се натриват на ренде, лука се реже на кубчета, прибавят се останалите подправки, магданоза нарязан на ситно, сипва се водата и се слага на слаб огън да заври. След като заври се захлупва плътно, като се замазва капачето с тесто приготвено от брашно и вода. Оставя се да ври около час и половина на много слаб огън.
Всичко за всеки в BGtop.










Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в