Кулинарна търсачка

петък, 24 юни 2011 г.

Картофено руло

Продукти:
2 яйца
1 с.л. брашно
1 с.л. галета
1 с.л. сол
1/2 връзка копър
чер пипер
3 с.л. олио

За пълнежа:
150 гр. гъби
150 гр. шунка /кренвирши/
150 гр. кашкавал
1 морков
2-3 кисели краставички

Приготвяне: Картофите се обелват и сваряват до пълна готовност. Още докато са топли се пасират и към тях се прибавя яйцата /сурови/, брашното и подправките.
Продуктите за пълнежа се нарязват на кубчета и се разбъркват. Върху мокра тензух кърпа се изсипва картофената смес и с ръка се оформя блат с размери 30/30см. Върху така полученият блат се разпределя равномерно плънката. Завива се на руло и се поставя в тава предварително намазана с 2сл олио. Вече готовото оформено руло се намазва със смес от 1 с.л. олио, 1 с.л.. червен пипер и 1 с.л. галета.
Пече се на 180 градуса около 30-35минути.

Подкрепете ни в BGtop в във facebook.

2 коментара:

Анонимен каза...

zvu4i mn vkusno no nikade ne pi6ekolko kakvo koli4estvo kartofi e nojno i za kolko porcii stava vapros v receptata :)

Цецо каза...

Ами ние сме трима. Хапнахме от него за вечеря и остана и за другия ден.

Най-новото от kulinarni-recepti.com

Рецепти от www.kitchenbg.com


Подкрепете ни в