Кулинарна търсачка






петък, 26 март 2010 г.

Бърза закуска на фурна

Продукти: Кофичка кисело мляко, една чаена лъжица сода за хляб, сирене на вкус, три чаени чаши брашно, сол, масло и олио.
Слагате содата в киселото мляко и чакате да "бухне". Последователно прибавяте при млякото брашното, сиренето и малко сол. Намазвате тава с олио и загрявате във фурната. После вземате с лъжица от сместа и поставяте в тавата, като отгоре "боцкате" по малко масло на всяка "рошава топка". Запичате в нагрята фурна на 200 градуса. Консумира се с айрян.

Тиквички с ориз на фурна

Продукти: Ориз, тиквички, копър, сол, олио, по желание подправка "Вегета" , зеленчуков бульон или градински подправки на "Маги". Ако използвате някоя от подправките внимавайте със солта.
Измивате ориза много хубаво със студена вода да му излезе нишестето, за да не се слепва при готвенето. Нарязвате тиквичките на кубчета, слагате всички продукти в тава, заливате с вода и печете. Консумират се с таратор или зелена салата.


Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net

Салата с чесън и тиквички

Продукти: Тиквички, чесън, копър, сол, оцет и мазнина за пържене
Нарязвате тиквичките на колелца с дебелина около половин сантиметър, изпържвате ги. Изпържените тиквички овкусявате със счукания чесън със сол, оцет и копър.


Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net

Тиквички с кисело мляко

Продукти: Тиквички, кисело мляко, чесън, копър, сол, мазнина за пържене
Нарежете тиквичките на колелца с дебелина около половин сантиметър, изпържете ги. Направете смес за заливане от киселото мляко, начукания чесън със сол и копъра на вкус.


Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net

Кюфтета от коприва или спанак

Продукти: коприва или спанак около 200гр., две яйца, сирене на вкус, брашно 5 с.л. или колкото Ви харесва (колкото е повече стават по-малко мазни), черен пипер, сол, мазнина за пържене.
Начин на приготвяне: Копривата/спанакът се измиват и бланшират за две-три минути във вряща вода, нарязват се на ситно и се смесват с останалите продукти. Пържите кюфтенца, като ги слагате с лъжица в сгорещената мазнина.
Полезен съвет: След като станат готови може да ги поставите за малко върху салфетка или друга подходяща хартия, за да се махне част от мазнина.
Хапвайте ги с таратор.


Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net

четвъртък, 25 март 2010 г.

Чушки със сирене

Продукти: чушки, сирене, яйца и олио

Приготвяне: Разбърквате сиренето с яйцата. Пълните чушките със сместа и ги нареждате в тава. Може да нарежете и 1-2 домата между чушките. Сипвате малко вода и олио и печете.
Чушките може да са сурови или замразени от фризера.

Яйца с доматен сос

Продукти: яйца, домати или готов доматен сос, магданоз, брашно, сол

Приготвяне: Настъргвате доматите и слагате соса да поври около 20 - 30 мин. В сгорещено олио сипвате малко червен пипер и брашното (внимавате с брашното за да не стане много гъсто), след което почти веднага слагате доматения сос. Посолявате и оставяте малко да поври. Добавяте магданоза и чуквате яйцата в соса. Ври докато се сварят яйцата.

сряда, 24 март 2010 г.

Панирана коприва

Продукти: стръкчета коприва, яйце, брашно, 2-3 лъжици кисело мляко, щипка сода бикарбонат, сол на вкус

Приготвяне: Копривата се топва за 1-2 мин. във вряща подсолена вода. Изважда се и се отцежда. Яйцето се разбърква с киселото мляко и брашното, добавя се и содата и малко сол.
В тиган с горещо олио се пържи копривата, като преди това всяко стръкче се топва в панировката.


Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net

Яйца по панагюрски

Продукти: яйца, кисело мляко, червен пипер, олио, скилидка чесън, сол

Приготвяне: Изпържвате яйцата. Слагате ги в дълбока чиния и ги заливате с киселото мляко и добавения към него счукан чесън. В сгорещеното олио слагате червен пипер, след което поливате с него яйцата и млякото.

Задушени картофи

Продукти: Картофи, 1-2 моркова, кубче бульон или някоя универсална подправка на "Маги", 80 - 100 гр. масло (според количеството на картофите)

Приготвяне: Обелвате и нарязвате картофите и морковите и ги слагате в йенско стъкло, посолявате с подправката и разпределяте равномерно маслото. Покривате с капака и печете докато омекнат картофите.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop

Задушени зеленчуци в тенджера под налягане

Продукти: Картофи, грах, моркови, масло, подправка "Маги - градински подправки". Ако желаете може да сложите и други зеленчуци.

Приготвяне: Измивате и нарязвате зеленчуците, слагате ги в тенджера под налягане с малко масло и вода (само на дъното на тенджерата - не повече от 1 пръст) и ги задушавате. Подходящи са за гарнитура.

Телешко варено

Продукти: телешко месо, няколко картофа, няколко моркова, малко целина( листенца и част от главата), една глава лук , една чушка, сол, доматен сос, черен пипер, магданод.

Приготвяне: Месото, картофите и главата на целината се нарязват на кубчета, морковите на кръгчета, лукът и чушката цели. Всички продукти се слагат в тенджерата под налягане и се вари около 40 минути.

вторник, 23 март 2010 г.

Чушки заляти със яйце и сирене

Продукти: печени чушки (най-добре е от буркан), сирене, яйца - количеството от всеки продукти е по ваша преценка.

Приготвяне: В намазана с мазнина тава се нареждат чушките и се заливат с разбърканите яйца и сирене. Пече се във фурната.

Боб и зеле - чорба

Продукти: боб, кисело зеле, домат, магданоз, дивисил, сол.

Приготвяне: Сварете боба, като му се сменя водата един, два пъти. Добавя се доматения сос, може да добавите и морков(настърган или ситно нарязан), добавяте и киселото зеле и варите. Към края добавяте и магданоза и дивисила. Ястието се приготвя много бързо с тенджера под налягане.

понеделник, 22 март 2010 г.

"Жълт" ориз на фурна

Продукти: Чаена чаша и половина ориз, кубче зеленчуков бульон, 4 с.л. олио, вода около 4-5 чаши (зависи от ориза).

Приготвяне: Слагате тавата с олиото във фурната да се сгрее. След това натрошавате бульона в тавата и слагате ориза и водата. Запичате. При сервиране поръсвате с лимон на вкус. Върви с таратор или зелена салата.

Кюфтета от тиквички

Продукти: Две средно големи тиквички, две яйца, 300гр. сирене,5 супени лъжици грис или брашно, копър, чубрица, черен пипер и сол на вкус.

Приготвяне: Тиквичките се настъргват и посоляват, след което се оставят да се изцедят. След това всички продукти се смесват и се пържат кюфтенца, като се слагат с лъжица в сгорещена мазнина.


Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net

Тирамису с бишкоти

Продукти: крем тирамису на д-р Йоткер, прясно мляко, бишкоти, кафе, сметана и извара(не е задължителна)

Приготвяне: С млякото, сметаната и "д-р Йоткер" се приготвя крема, по желание може да се сгъсти с изварата. Бишкотите се потапят за кратко в кафето и се редят в подходящ съд, след което се заливат с крем и пак се редят бишкоти. Завършва се с крем. Може да добавите и ликьор Амарето.


Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net

Кюфтета с картофи на фурна

Продукти: кайма, лук, яйце, подправки подходящи за кюфтета,филйка хляб, картофи, копър и червен пипер

Приготвяне: Обърква се каймата с лука, хляба(предварително накиснат във вода), яйцето, подправките. Картофите се обелват и се нарязват на средно големи кубчета. Картофите се объркват с малко мазнина, копъра и червения пипер, сол на вкус. Слагат се в тавичка с малко вода и върху тях се нареждат кюфтетата. Пече се във фурната.










Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в