Кулинарна търсачка






сряда, 6 октомври 2010 г.

Ябълков сладкиш

Продукти: 1 пак.чаени бисквити, 1 пак.малко масло, 2/3 ябълки, 1чаена чаша захар, 1 чаена чаша брашно, 4 яйца, канела и орехи на вкус.

Приготвяне: Разтопявате маслото и го изсипвате в тавата в която ще печете десерта,отгоре нареждате бисквитите като дупките запълвате с натрошени бисквити.Отгоре нареждате предварително обелените и нарязани ябълки като керемидки без да оставяте дупки. Изсипвате отгоре пандишпаненото тесто/брашното, захарта и яйцата/по избор канела и орехи/ и печете в умерена фурна до покафеняване на тестото.

Ябълков сладкиш - 2

Продукти: 5 яйца, 1 1/2 ч. чаша захар, 2 ч. чаши брашно, 125 гр. краве масло, 1 супена чиния с връх нарязани на кубчета /като за мусака/ обелени ябълки, 1 бактулвер, орехи и ванилия

Приготвяне: яйцата и захарта се бият с миксер до сгъстяване. Прибавя се брашното смесено с бакпулвера и са бърка с вилица. Прибавя се есенцията и ябълките и отново с вилицата се обърква. Изсипва се в тава /по-голяма от лист А4/ намазана с кравето масло и се поръсва отгове с орехи. Пече се на 200 градуса, около 40-50минути.

Подкрепете ни. Гласувайте за нас в BGtop. Там ще намерите още рецепти.

понеделник, 4 октомври 2010 г.

Принцеси

Принцесата е лесна и вкусна закуска, също така се приготвя и много бързо. Ето ви няколко идеи за принцеси.

Принцеси с кайма
Продукти: кайма, яйце, чубрица, черен пипер, кимион или подпровки, които вие обичате. Може да сложите и настърган домат, ако желаете. Разбърквате, намазвате върху филиите и печете.

Принцеси със сирене
Разбърквате сирене и яйце. Мажете и печете.

Принцеси с кашкавал
Настъргвате кашкавала, обърквате с яйца и сместа е готова. И после знаете - мажете и печете.

Принцеси с колбас
Необходим ви е някакъв колбас - шпеков салам, суджук, кренвирш или какъвто имате колбас. Нарязвате го на тънки парчета. Нареждате върху филията с хляб, отгоре слагате кашкавал (настърган или нарязан на тънко) и печете.

Може да си направите и принцеси с кашкавал и кайма, със сирене и кашкавал, може да сложите и топено сиране. Въпрос на въображение и вкус.

Принцески - мозайка - речептата е изпрати наша читателка, за което й благодаря

Продукти: 1 яйце, натрошено сирене, настърган кашкавал, нарязаннаситно колбас или шунка, гъбки нарязани наситно.
Приготвяне: Всичките продукти се объркват много добре. Сместа се нанася върху филии хляб. Изпича се на скара. По желание може да се поръси с шарена сол.
Подкрепете ни. Гласувайте за нас в BGtop.










Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в