Кулинарна търсачка






четвъртък, 14 октомври 2010 г.

Пилешка каша

Продукти: 1 пиле, брашно, олио, червен пипер, сол, черен пипер по избор

Приготвяне: Сварявате пилето (в тенджерата под налягане става бързо). В по-дълбок съд слагате олио, към него добавяте 5-6 супени лъжици брашно. От количеството на брашното зависи, колко каша ще направите. Леко запържвате брашното, като го бъркате докато се получи гладка смес. Добавяте и малко червен пипер - за цвят. Добавете от бульона, в който е вряло пилето. Сипвайте по 1-2 черпака и бъркайте непрекъснато на слаб котлон, така докато получите желаната гъстота. Отделете бялото месо на пилето, нарежете го на ситно и го счукайте в хаванчето с малко сол. Сложете месото към кашата, посолете ако е необходимо. Оставете да поври малко. Не трябва да мирише на сурово брашно. Като стане готова кашата сипете я в дълбоки чинии, а отгоре сложете парче месо - кълчица, крилце или др.
И един съвет от мен. Внимавайте с първата хапка. Парен каша духа.

Подкрепете ни в BGtop. Там ще намерите още рецепти.

неделя, 10 октомври 2010 г.

Боб яхния

Продукти: 1 купичка зрял боб, 1-2 домата, 1 морков, глава лук, сол, брашно и червен пипер, магданоз, девисил,чубрица, джоджен за който обича. Съотношението на продуктите зависи от вкуса на всеки един от вас.

Приготвяне: Сварете боба. /В тенджера под налягане става за около 40 мин./ Може да смените две води. Това ще рече, като заври и поври малко боба, да му смените водата. Това го правите два пъти. На третата вода добавяте настърганите моркови и домати, нарязания лук, дръжките на магданоза, дивисила и джоджена. Добавете и малко олио във водата, зърната на боба ще се сварят по-добре.След като се свари фасула в отделен съд загрейте мазнина, сложете 1-2 лъжици брашно /количеството зависи от това колко гъста яхния искате/, сложете и червен пипер за цвят, разбъркайте и сипете от бульона на боба. Върнете запръжката при останалия боб и оставете да поври, докато се свари брашното. Сложете останалия магданоз, дивисил, чубрица и джоджен.

Намери това, което търсиш в BGtop










Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в