Кулинарна търсачка






петък, 18 февруари 2011 г.

Риба с доматен сос и картофи

Продукти:
-500г замразено рибно филе nautica
- 1 консерва домати
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 4 картофа
- 6 с.л.зехтин или олио
- 50 мил.бяло вино
- 1 ч.л.сол
- 1 ч.л.захар
- 1-2 ч.л.сух пресен магданоз

Приготвяне:
1. Лукът се нарязва на дребно и се запържва в зехтин за 1мин.
2. добавят се нарязаните на дребно чесън и домати. Задушаването продължава 5 мин. под капак.
3. Към сместа се добавя сол, магданос и нарязаните на колелца обелени картофи. Вари се около 15 мин.
4. След като се размрази, рибното филе се посолява, подправя се с черен пипер на вкус и се прибавя цяло или нарязано на парчета при омекналите картофи.
5. Ястието се задушава за около 15 мин.


Пожелаваме ви вкусен ден и не забравяйте да гласувате за нас в BGtop или да ни подкрепите във facebook.

четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Лесна торта с кроасани

Продукти:
7 броя кроасани със шоколад
1 пакетче нишесте - Ванилия
800 ml прясно мляко за крема

Приготвяне: Приготвяме крема от нишестето и прясното мляко по описанието на опаковката, нарязваме кроасаните на филийки дебели около сантиметър и започваме: В кръгла форма за торта редим ред кроасани /запълваме и дупчиците със краичетата/ мажем с горещия крем, пак ред кроасани и мажем със крема. Готовата торта слагаме в хладилник за няколко часа да се охлади и да поемат кроасаните от крема. Като се отреже е много ефектна !
Ако Ви е харесало гласувайте за нас в BGtop или ни подкрепете във facebook.

Бърза , вкусна и ефектна торта

Продукти:
1 пакет готови блатове за торта /кръгли/
500 ml течна сладкарска сметана
1 пакет замразени горски плодове /може и малини /
1 степче за сиропиране /горски плодове/
Приготвяне: Разбиваме студената течна сметана докато се сгъсти. Разтваряме 1/2 от степчето със някакво количество вода според това колко искаме да ни е сладък сиропа. Вземаме един блат ръсим тук там със сиропа, но не трябва да го сиропираме целия за да не се разпадне, мажем със сметаната и поръсваме със част от плодовете,с лагаме следващия блат и повтаряме процедурата, когато сложим и последния блат мажем със сметаната от всички страни и я заглаждаме може да я украсим със шприц, ръсим със плодовете отгоре и отстрани и оставяме в хладилник да се охлади.
Подкрепете ни в BGtop.

Сладкиш с мед и канела

Продукти: 1 ч захар, 1 ч кисело мляко, 1 ч брашно, 1 ч.л. канела, ч.л. сода за хляб погасена с 1 ч.л. оцет, 1 яйце, 1 ванилия, 100-150 г мед, кокос или орехи за поръсване, 1-2 с.л. масло за намазване на формата

Приготвяне: С маслото се маже формата за печене/около 25 -28 см/ и се загравя във фурната. През това време се приготвя сместа: яйцето и киселото мляко се разбиват добре с вилица, към тях се добавят размесените на сухо захар и канела, бърка се. Над сместа се полива содата с оцета, хубаво да шупне. Накрая се слага брашното и ванилията/по-гъсто отпалачинки, по-рядко от кекс/. Изсипва се в нагрятата форма и се пече във добре подгрята фурна на 180 градуса за 15 - 20 мин./пробвайте с клечка дали се е изпекло/ Изпечена и гореща се маже с меда и обилно се ръси с кокоса или чуканите орехи. МММ.. бързо, сполучливо, вкусно...
Подкрепете ни в BGtop.










Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в