Кулинарна търсачка






петък, 19 ноември 2010 г.

Бързи готварски рецепти

Почти всеки трудещ се иска като се прибере след работа, зверски гладен, да може за трийсетина минутки да приготви нещо и по възможност вкусно и топло. За това съм се постарал на тази страничка да ви представя нашите най-бързи рецепти. Ще се помъча да ви ги подредя по бързината на приготвяне.


1. Яйца по панагюрски
2. Чушки заляти с яйце и сирене
3. Кренвирши с яйце и кашкавал
4. Макарони Болонезе
5. Спагети с кайма
6. Жълт ориз
7. Бърза крем супа
8. Пилешка каша или Пиле фрикасе - трябва да имате предварително сварено пиле
9. Гювечета "Ала Бала"
10. Пиле с картофи в тенджерата под налягане

Ето и още рецепти, които се приготвят лесно и бързо, но трябва да престоят повечко време в печката.

1. Пиле върху сол
2. Скумрия в плик
3. Пиле с картофи на фурна
4. Дроб с лук
5. Чушки със сирене

Ако знаете някоя бърза рецепта, с която спасявате вечер семейството от гладна смърт, споделете я с нас. Благодаря на всички престрашили се да пишат. И не забравяйте да ни подкрепите в BGtop. Чао и приятен апетит.

Кекс с лимонада

Продукти: 6 яйца, 2.5 чаши захар, 2.5 чаши брашно, 1 бакпулвер, 0.150 л олио, 0.250 л лимонада, ванилия, 1 пак.какао "Нескуйк"

Приготвяне: Разбиват се първо яйцата със захарта и ванилията, след което се прибавя брашното предварително разбъркано с бакпулвера, принепрекъснато бъркане, след това прибавяме олиото и накрая лимонадата. Една част от сместа объркваме с какаото. Изсипваме сместа като я редуваме - малко бяла, после малко кафява в форма за кекс и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Ако Ви е харесала рецептата, подкрепете ни в BGtop.

вторник, 16 ноември 2010 г.

Карфиол с пиле по селски

Продукти: 4 бр. пилешки гърди, 2 кубчета пилешки бульон, 250 гр карфиол, 200 мл вино бяло, 50 гр сметана квасена, 30 гр кашкавал, 2 ск. чесън стар, 1/4 вр. магданоз пресен, 50 гр лук кромид
Приготвяне: Запържете в олиото ситно нарязаните лук и чесън, докато омекнат. Добавете пилешкото месо, предварително сварено и нарязано на едри парчета и разбъркайте.Разтворете кубчетата бульон в 300 мл вода. Сипете виното и бульона към месото и оставете да заври.Оставете на тих огън да ври 10 минути. Добавете карфиола, разделен на малки цветчета и продължете да варите. Варете, докато пилето и карфиолът се сварят напълно.Подправете на вкус със сол и черен пипер, разбъркайте и добавете сметаната, кашкавала и магданоза. Похлупете и оставете ястието да се задуши.
Благодаря на читателя, който ни изпрати тази рецепта. Изглежда вкусно и с моето семейство ще я пробваме скоро. Ако Ви е харесала рецептата, подкрепете ни в BGtop.

За десерт ще ви предложа Тиква с крем карамел.

понеделник, 15 ноември 2010 г.

Тиква с крем карамел

Продукти: 0.500 кг тиква, захар на вкус, 0.5 - 1 литър прясно мляко, 4-5 яйца, ванилия

Приготвяне: Обелете тиквата и я нарежете на едри кубчета, след което я сварете със захар. В тава сложете захар на дъното и я карамелизирайте. Сложете сварената тиква в тавата и залейте със сместа за крем карамела (разбити яйца с прясно мляко и захар). Изпечете във фурната докато се стегне крема.

Ако Ви е харесала рецептата, подкрепете ни в BGtop.











Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в