Кулинарна търсачка






вторник, 13 юли 2010 г.

Салата от гъби млечници (лютивки)

Продукти: млечници (лютивки), чесън, оцет, олио, магданоз, сол

Приготвяне: Почистете и нарежете гъбите на парчета. Сложете ги в тенджера с вода и след като заврят, след 5 мин. сменете водата. Посолете и сварете напълно гъбите. След като станат готови изцедете водата и ги оставете да изтинат. Счукайте чесъна (нека да е повечко), нарежете магданоза на ситно. Добавете към гъбите, сложете олио и оцет на вкус (по-вкусни са с повече оцет). Ако е необходимо посолете още и оставете да престои извесно време за да поемат гъбите от подправките.

Още вкусотии в BGtop.

4 коментара:

Анонимен каза...

Млечницата адължително трябва да се извару първо със сода за жляб която неутрализира горчивото и лютивото,после се приготвя по начин който желаете.

Анонимен каза...

Благодаря ви

Анонимен каза...

С колко сода сър?

Анонимен каза...

1 ч.л на 1литър вода. Варят се поне 15 мин.











Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в