Продукти: млечници (лютивки), чесън, оцет, олио, магданоз, сол
Приготвяне: Почистете и нарежете гъбите на парчета. Сложете ги в тенджера с вода и след като заврят, след 5 мин. сменете водата. Посолете и сварете напълно гъбите. След като станат готови изцедете водата и ги оставете да изтинат. Счукайте чесъна (нека да е повечко), нарежете магданоза на ситно. Добавете към гъбите, сложете олио и оцет на вкус (по-вкусни са с повече оцет). Ако е необходимо посолете още и оставете да престои извесно време за да поемат гъбите от подправките.
Още вкусотии в BGtop.
4 коментара:
Млечницата адължително трябва да се извару първо със сода за жляб която неутрализира горчивото и лютивото,после се приготвя по начин който желаете.
Благодаря ви
С колко сода сър?
1 ч.л на 1литър вода. Варят се поне 15 мин.
Публикуване на коментар