Продукти: Свински ребърца, 3-4 глави лук, 2 моркова, картофи, 1/2 чаша бяло вино, девисил
Приготвяне: В тенджерата под налягане сложете ребрата, добавете чубрица, сол, черен пипер, кимион, половин чаша вода и половин чаша бяло вино. Затворете и варете 20 мин. Обелете и нарежете на едро картофите и морковите. Сложете ги в тенджерата под налягане при месото и варете още 10 мин. Нарежете лука и го изпържете в отделна тенджера докато омекне, към края добавете червен пипер и нарязан на ситно девисил. В тавичка от йенско стъкло сложете съдържанието от тенджерата под налягане (не добавяйте всичкия сос а само няколко лъжици) и към него добавете лука, посолете. Извадете месото най-отгоре над всички продукти. Пече се във фурната без да се покрива, за да може да се запече ястието.
Още вкусотии в BGtop.
Няма коментари:
Публикуване на коментар