Кулинарна търсачка






четвъртък, 17 март 2011 г.

Месо в гювечета

Продукти: 3-4 глави лук, 1-2 моркова, гъби, 300 гр месо, малко червено вино, доматен сос или пюре, червен пипер, черен пипер, чубрица, кимион, сол и олио

Приготвяне: Нарежете лука и го сложете да се пържи. С картофобелачката нарежете моркова на тънки ивици. След като стане почти готов лука сложете при него морковите и гъбите. Месото го нарежете на кубчета и го поръсете със сол, черен пипер, кимион и чубрица. Сложете го при лука, нека се задушат за 1-2 мин. Добавете червения пипер, половин чаша доматен сос или разтворено с вода пюре, сипете няколко глътки вино и оставете да се задуши за няколко минути. Разпределете в гювечета, сложете капаците им и ги оставете във фурната за около 40 мин.
Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в BGtop или да ни подкрепите във facebook.

понеделник, 14 март 2011 г.

Мексикански пълнени картофи

Продукти: Картофи 1 кг., масло половин пакетче, брашно 3 с.л, прясно мляко 1 ч.ч, чесън, царевица, домати, босилек, чер пипер, магданоз, кашкавал за поръсване. Пропорциите на продуктите са пожелание.
Приготвяне: Сваряваме картофите леко, с кожата. Белим ги и издълбаваме, след което пълним със следната смес: разтопяваме маслото, прибавяме при него брашното да се позапържи, след това слагаме млякото и всички останали продукти. Става гъста смес. Пълним картофите с нея, поръсваме с кашкавал и запичаме.
Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в BGtop или да ни подкрепите във facebook.

Орехов сладкиш с мармалад

Продукти: Всички продукти по 1ч.ч: мармалад от сливи, вода, олио, захар, счукани орехи. Сода 1к.л., 2ч.ч брашно, 1к.л.канела.
Приготвяне: Разбъркват се мармалада с водата, при тях се прибавят олиото, захарта, содата, канелата. Разбиват се добре и след това се слагат орехите и брашното. Пече се в загрята фурна на 180 градуса за около 20-30 минути. След като изстине се поръсва с пудра захар.
Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в BGtop или да ни подкрепите във facebook.

Кекс без яйца

Продукти: 6 с.л олио, 1ч.ч захар, 1ч.ч кисело мляко, 1с.л равна сода, половин лимонтузу, 2 ч.ч брашно, ванилия, канела и ябълки.
Приготвяне: Разбъркват се захарта с олиото и киселото мляко. Прибавя се брашното, като предварително в него са сложени содата, лимонтузуто и ванилията. Получената смес се изсипва в намазнена тавичка, като отгоре се нареждат ябълки на тънки резенчета със застъпване и се поръсват с канела и малко захар. Пече се в загрята фурна на 180 градуса до готовност (около 20-30 мин.).
Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в BGtop или да ни подкрепите във facebook.

неделя, 13 март 2011 г.

Бисквитена торта с пухкав крем

Продукти: 2 пакета бисквити за торта (има вече и такива), 1,5 литра прясно мляко, 2 ч.ч захар, 3-4 яйца, 5-6 с.л брашно (средно пълни), половин пакетче масло, 2-3 ванилии, 2 с.л какао и по желание банан и орехи.
Начин на приготвяне на крема: 1 литър мляко се затопля с 1,5 ч.ч захар, с миксер се разбиват 300мл. прясно мляко, брашното и жълтъците на яйцата. След което получената смес се изсипва постепенно при затопленото мляко и се бърка непрекъснато до готовност на крема (около 15 минути). Отделно се разбиват белтъците с останалата захар и ванилията на сняг. Маха се готовия крем от котлона, изчаква се 3-4 минути и се слага маслото, след това по малко от белтъците с постоянно разбъркване. Пухкавият крем е готов.
Нарежда се тортата, като всяка бисквита се потапя в останалото мляко. Ред бисквити, ред крем. По желание се отделя 1/3 от крема и се овкусява с какао. Например средния пласт крем да е с него. Може да се сложи при реденето и нарязан банан, орехи и т.н. Украсява се тортата по желание - със смлени орехи, шоколадови пръчици.
Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в BGtop или да ни подкрепите във facebook.










Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в