Кулинарна търсачка

петък, 1 октомври 2010 г.

Пилешки бутчета с пикантен сос

Продукти: пил. бутчета- 4бр/средно големи/, заквасена сметана - 2 купички, пуш.топено сирене - 350-400гр., бяло вино - 0,250-0,350 мл, горчица - 1 ч.л, масло или маргарин - 2 с.л

Приготвяне: След като се почистят и измият бутчетата, се слагат в голям кален гювеч /сурови/. Всички други продукти се разбъркват добре и се заливат бутчетата. Захлупва се капакът на гювеча и се поставя във фурната за 2 часа.

Подкрепете ни. Гласувайте за нас в BGtop.

вторник, 28 септември 2010 г.

Макарони Болонезе на Maggi малки тайни

Тази рецепта не е нещо уникално, а e взета от "Маги малки тайни". Представям ви я, защото е много лесна и бърза за приготвяне и бих казал и вкусна. Понякога когато се приберем късно се спасяваме с тази рецепта.

Продукти: 1 пакетче MAGGI фикс Малки тайни за Запечени макарони Болонезе, 150 гр. макарони, 250 гр. кайма, 50 гр. кашкавал, 200 мл мляко, 300 мл вода

Приготвяне: Разтворете фикса в млякото и водата. Запържете леко каймата и изсипете вътре разтворения фикс, бъркайте докато заври. В малка тавичка сложете сурови макароните и залейте с приготвената смес, поръсете с кашкавал. Печете 30 мин. на 200 градуса.
Подкрепете ни. Гласувайте за нас в BGtop.

понеделник, 27 септември 2010 г.

Класическа рецепта на пиле с картофи

Продукти: пилешко месо, картофи, олио, сол, червен и черен пипер

Приготвяне: Обелете и нарежете картофите. Сложете ги в тава, сложете сол, пипер, олио и разбъркайте. Наредете парчетата пилешко месо върху картофите, като преди това сте ги посолили и намазали с червен пипер. Сложете малко вода - не повече от една трета от тавата, добавете още олио. Печете на 180 - 200 градуса, докато се изпече месото, като по време на печене го обръщайте.

Гласувайте за нас в BGtop.

Най-новото от kulinarni-recepti.com

Рецепти от www.kitchenbg.com


Подкрепете ни в