Кулинарна търсачка






четвъртък, 2 декември 2010 г.

Телешки рулца в тенджера под налягане

Продукти: 6 телешки пържоли, 2 кисели краставици, 2 моркова, 50 гр. бекон, 1 глава лук, 1-2 лъжици брашно, 1 чаша бяло вино, 1 чаша вода, сол, черен, пипер, магданоз, дафинов лист

Приготвяне: Нарязвате телешкото месо на тънки пържоли (може да ги изтъните, като ги начукате с чук за пържоли). Разрязвате краставичката и моркова на 4 по дългата страна, нарязвате и бекона на дълги ивици. Слагате в пържолата по едно парче от всеки продукт и я завивате на руло и връзвате с конец. В тенджерата загрявате олио и слагате рулцата и нарязания на едро лук. Бъркате внимателно, след като побелее месото слагате чашата с вино. Като заври, добавете брашното, подправките и чаша вода. Разбъркай те и затворете тенджерата под налягане. Оставете го да поври 15-20 мин. и сте готови. Може да сервирате ястието с гарнитура от ориз или картофено пюре.
Не забравяйте да ни подкрепите в BGtop. Чао и приятен апетит.

Няма коментари:











Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в