Кулинарна търсачка






вторник, 9 ноември 2010 г.

Чорба от леща

Продукти: 1 купичка леща, глава лук, 1 морков, доматен сос, 2-3 скилидки чесън, магданоз и дивисил, брашно, червен пипер, чубрица

Приготвяне: Слагате в тенджера лещата, лука и моркова (нарязани или настъргани, кой както обича), обеления чесън, доматения сос и посолявате. Сложете и чубрица. След като се свари лещата добавете нарязания магданоз и дивисил, ако обичате може да сложите и малко джоджен. В отделен тиган сложете олио, запържете малко брашно и червен пипер, залейте с част от бульона да се получи рядка каша и я изсипете при останалата леща. Оставете да поври на тих огън.

За да направите яхния от леща, трябва да отлеете част от бульона и да направите по гъста запръжката. Добър апетит на всички решили да опитат рецептата.

Ако Ви е харесала рецептата, подкрепете ни в BGtop.










Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в