Кулинарна търсачка






четвъртък, 22 април 2010 г.

Скумрия в плик

Продукти: Скумрия, резенчета лимон, сол

Приготвяне: Осоляваш рибата, след което я слагаш в плик за печене, между нея нареждаш резенчетата лимон. Печеш във фурната.

Рецептата е проста, но я публикувам защото се приготвя изключително лесно, става вкусно и например с картофена салата за гарнитура е прекрасен вариант за вечеря. Освен това си спестявате досадното пържене, а после още по-досадното миене на котлони. Ако едеята ви е допаднала, гласувайте за нас в BGtop

вторник, 20 април 2010 г.

Грах яхния с месо

Продукти: 1 пакет замразен грах или консерва, 200-300 гр месо (свинско, телешко или пилешко), доматен сос, глава лук, брашно, червен пипер, магданоз, дивисил, сол на вкус

Приготвяне: Изпържвате месото (не много, леко да побелее), в същата мазнина слагате лука и го задушавате, след това добавяте брашно, колко зависи от това, колко гъста обичате яхнията, слагате и червен пипер, по ваш вкус . Разреждате с вода до гъстотата която желаете, слагате доматения сос, граха и месото и оставяте да ври докато станат готови продуктите. Накрая добавяте подправките: магданоза и дивисила нарязани на ситно, чубрица и сол. Оставяте яхнията още за 5 мин. и сте готови.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop

неделя, 18 април 2010 г.

Пържени филийки

Продукти: яйце, прясно мляко, хляб, олио за пържене

Приготвяне: Разбийте яйцата в прясното мляко. В получената смес натопете филията с хляба и после я изпържете от двете страни. Пържените филии намажете със сладко, мед, шоколад или поръсете със захар. Вкусни са и със сладко и сирене.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop

Патладжан с майонеза

Продукти: 2 средно големи патладжана, 1 майонеза, половин чаша грис, 3-4 скилидки чесън, 3-4 суп. лъжици кисело мляко, сол, сок от лимон

Приготвяне: Сложете патладжаните в тавичка с малко вода на дъното и ги изпечете във фурната. В тенджера сварете грисът, трябва да се получи гъста каша. След като изстине сложете при сварения грис обелените патладжани, чесъна, сол на вкус, киселото мляко, сока от лимон и пасирате с пасатора. Добавете майонезата и разбъркайте.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop










Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в