Кулинарна търсачка

понеделник, 13 септември 2010 г.

Горски кебап

Продукти: Филе (телешко, свинско, пилешко, заек) 500 гр., кромид лук 5-6 глави, 3-4 сушени червени чушки, 4 червени домата или доматено пюре, връзка магданоз, ронена чубрица, 1 суп. лъжица червен пипер, 1 суп. лъжица брашно, бучка масло, сол на вкус, черен пипер, 1 чаена чаша вода.

Приготвяне: Ястието се приготвя в глинен съд. Месото се нарязва на кубчета, сушените чушки се почистват от семето и се накъсват на парчета, доматите се натриват на ренде, лука се реже на кубчета, прибавят се останалите подправки, магданоза нарязан на ситно, сипва се водата и се слага на слаб огън да заври. След като заври се захлупва плътно, като се замазва капачето с тесто приготвено от брашно и вода. Оставя се да ври около час и половина на много слаб огън.
Всичко за всеки в BGtop.

Няма коментари:

Най-новото от kulinarni-recepti.com

Рецепти от www.kitchenbg.com


Подкрепете ни в