Продукти:
3 кофички кис.мляко
2 пакета бишкоти
захар
1 банан
1 ванилия
1 пак.шоколадови стърготини
Приготвяне:
В подходящ съд подреждате един ред бишкоти и заливате с предварително разбитото мляко,ванилия и 12 суп.лъжици захар.Нарязвате и малко от банана.След това повтаряте ред бишкоти и мляко.Завършвате като поръсите с шоколадовите стърготини.Оставяте в хладилника за няколко часа
Кулинарна търсачка
понеделник, 30 януари 2012 г.
Домашна майонеза
Продукти:
- 1 яйце
- щипка сол
- 1 с.л. оцет или лимонов сок
- долива се олио до 250 мл.
Приготвяне:
Всичко се слага в горната последователност, като олиото се влива постепенно на тънка струя, докато се пасира и пасатора бавно се издърпва от дъното на съда на горе.
- 1 яйце
- щипка сол
- 1 с.л. оцет или лимонов сок
- долива се олио до 250 мл.
Приготвяне:
Всичко се слага в горната последователност, като олиото се влива постепенно на тънка струя, докато се пасира и пасатора бавно се издърпва от дъното на съда на горе.
Пангасиус на фурна с карамелизиран лук
Продукти:
4 филета от пангасиус /500 гр./
100 мл. бяло вино
100 гр настърган кашкавал за поръсване
За марината:
4 с.л. зехтин
сока от 2 лимона
копър
риган
черен пипер
1/2 ч.л. подправка за риба
За карамелизирания лук:
4 средни глави лук
2 с.л. зехтин
сол
3 с.л. оцет
1 с.л. мед
30 мл. бяло вино
мащерка
Приготвяне:
Мариноваме филетата в маринатата и оставяме в хладилник за около 1 час. След това ги поставяме в намазана със зехтин тава и ги заливаме с виното и половината от маринатата. Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем 20 мин в предварително загряна фурна на 180 градуса. След това махаме фолиото и допичаме докато остане на мазнина. Върху всяко филе поставяме карамелизиран лук, наръсваме с настърган кашкавал и допичаме във фурната докато хване коричка. Поръсваме с магданоз или пресен копър.
Приготвяне на карамелизирания лук:
Нарязваме лука на кръгчета и притриваме с пръсти, за да се отделят.Поставяме го в загрят тиган с мазнина и запържваме до зачервяване. Прибавяме виното и солта и задушаваме докато остане на мазнина. Прибавяме оцета смесен с меда и мащерката и запържваме докато лука се карамелизира.
4 филета от пангасиус /500 гр./
100 мл. бяло вино
100 гр настърган кашкавал за поръсване
За марината:
4 с.л. зехтин
сока от 2 лимона
копър
риган
черен пипер
1/2 ч.л. подправка за риба
За карамелизирания лук:
4 средни глави лук
2 с.л. зехтин
сол
3 с.л. оцет
1 с.л. мед
30 мл. бяло вино
мащерка
Приготвяне:
Мариноваме филетата в маринатата и оставяме в хладилник за около 1 час. След това ги поставяме в намазана със зехтин тава и ги заливаме с виното и половината от маринатата. Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем 20 мин в предварително загряна фурна на 180 градуса. След това махаме фолиото и допичаме докато остане на мазнина. Върху всяко филе поставяме карамелизиран лук, наръсваме с настърган кашкавал и допичаме във фурната докато хване коричка. Поръсваме с магданоз или пресен копър.
Приготвяне на карамелизирания лук:
Нарязваме лука на кръгчета и притриваме с пръсти, за да се отделят.Поставяме го в загрят тиган с мазнина и запържваме до зачервяване. Прибавяме виното и солта и задушаваме докато остане на мазнина. Прибавяме оцета смесен с меда и мащерката и запържваме докато лука се карамелизира.
Крем супа
Продукти:
1кг. картофи
2бр. моркова
1бр. чушка
1глава кромит лук
50гр. масло
малко магданоз
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Картофите, лука, чушката и морковите се сваряват. След това се пасира супата и се слага магданоза, солта , чения пипер и маслото. Поднася се с крутони и сирене по желание.
1кг. картофи
2бр. моркова
1бр. чушка
1глава кромит лук
50гр. масло
малко магданоз
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Картофите, лука, чушката и морковите се сваряват. След това се пасира супата и се слага магданоза, солта , чения пипер и маслото. Поднася се с крутони и сирене по желание.
Шоколадови блокчета
Продукти:
за 8 порции
• 150 мл. кондензирано мляко
• 200 г шоколад
• 30 г масло
• 30 г орехи
Време за приготвяне:
20 минути
Приготвяне:
Кондензираното мляко (150 мл.) се изсипва в малка тенджера и се загрява на котлона. Щом почти заври, се добавя натрошеният шоколад (200 г) и се бърка до разтопяването му. Накрая се добавя маслото (30 г) и натрошените орехови ядки (30 г) и всичко се бърка, докато се смеси и сгъсти. Получената смес се изсипва в много малка правоъгълна тавичка, в която е поставено готварско фолио. Заглажда се и се покрива с фолио и отгоре. Поставя се в хладилника за няколко часа, докато се втвърди. Десертът се поднася, нарязан на малки кубчета.
• 150 мл. кондензирано мляко
• 200 г шоколад
• 30 г масло
• 30 г орехи
Време за приготвяне:
20 минути
Приготвяне:
Кондензираното мляко (150 мл.) се изсипва в малка тенджера и се загрява на котлона. Щом почти заври, се добавя натрошеният шоколад (200 г) и се бърка до разтопяването му. Накрая се добавя маслото (30 г) и натрошените орехови ядки (30 г) и всичко се бърка, докато се смеси и сгъсти. Получената смес се изсипва в много малка правоъгълна тавичка, в която е поставено готварско фолио. Заглажда се и се покрива с фолио и отгоре. Поставя се в хладилника за няколко часа, докато се втвърди. Десертът се поднася, нарязан на малки кубчета.
ТУТМАНИК
Продукти:1 ч.ч.кис.мляко
1 ч.ч.вода
1 куб.мая или 1 пак.суха мая
1 яйце
1 суп.лъж.олио
Брашно
За плънката:
2-3 яйца
200 гр.сирене
Приготвяне:
Замесва се тесто, разделя се на 6-8 топки. В средна тавичка разточваме с масло питките като между всяка слагаме плънка от 2-3 яйца и сирене.Нарязваме на парчета .
Оставя се да втаса . Намазваме отгоре с масло и печем в умерена фурна .
1 ч.ч.вода
1 куб.мая или 1 пак.суха мая
1 яйце
1 суп.лъж.олио
Брашно
За плънката:
2-3 яйца
200 гр.сирене
Приготвяне:
Замесва се тесто, разделя се на 6-8 топки. В средна тавичка разточваме с масло питките като между всяка слагаме плънка от 2-3 яйца и сирене.Нарязваме на парчета .
Оставя се да втаса . Намазваме отгоре с масло и печем в умерена фурна .
Абонамент за:
Публикации (Atom)