Кулинарна търсачка






четвъртък, 8 април 2010 г.

Палачинка на фурна

Продукти: 4 яйца, 1 чаша брашно, 1 1/2 чаша прясно мляко

Приготвяне: Разбивате яйцата, добавяте млякото и брашното. Изсипвате в намазнена тава и печете в предварително загрята фурна. За предпочитане е тавата да е правоъгълна и с подходящ размер. Гарнира се по желание и се навива на руло.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net

Гювечета "Ала Бала"

Продукти: печени чушки, кренвирши или колбас какъвто имате, сирене, кашкавал, доматен сос, яйце - количествата на продуктите са според това, с какво и с колко разполагате

Приготвяне: В гювече сипвате на дъното малко мазнина, слагате нарязани печените чушки, слагате и колбаса, парче сирене, парче кашкавал. Заливате с доматен сос и печете във фурната. Към края чуквате и яйцето и допичате.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net

сряда, 7 април 2010 г.

Сладкиш от хляб

Продукти: 1/2 сух хляб, 1 голям маргарин, 1 пакетче какао, 1 ч.чаша захар, 2 пакета бисквити "Закуска", купичка мляко.

Приготвяне: Хлябът се натопява във вода, натрошава се и към него се прибавя маргаринът, какаото и захарта. Бърка се докато се стане на крем (ако не ви е сладко сложете още захар).
Бисквитите се потапят в подсладеното мляко, мажат се с крема и се слепват докато се получи руло около една педя, след това намазвате рулото от всички страни да се скрият бисквитите.
Върху крема може да поръсите с настъргани ядки или кокосови стърготини, ако нямате може и с натрошени бисквити.
Оставяте в хладилника да стегне, след което го режете леко на диагонал за да се получат тъмни и светли ивици.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net

вторник, 6 април 2010 г.

Козуначена торта с крем "карамел"

Продукти: 1 литър прясно мляко, 5-6 яйца, 2 ванилии, 1 средно голям козунак (да е по-сух), 1 чаша и половина захар.

Приготвяне: На дъното на йенска тава изсипвате карамелизирана захар. Козунака го нарязвате на филийки с дебелина 1-1.5 см. и ги нареждате в тавата. Разбивате останалите продукти като за смес за крем "карамел" и я изсипвате върху козунака. Оставате оставате да попие хубаво и слагате във фурната на 150-175 градуса. Пече се на водна баня, т.е. тавата с козунака я слагате в по-голяма тава, в която сте сипали около два пръста вода.
Като се изпече, оставате на хладно да изстине и да се стегне, след което се обръща с дъното на горе (с карамелизираната захар отгоре) и е готово.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net

Пържоли с гъбен сос

Продукти: 6 пържоли, 300-400 гр . гъби, 2-3 лъжици брашно, прясно мляко, олио, сол, черен пипер, кимион

Приготвяне: Нареждате пържолите в тава, поръсвате ги с подправките и ги запичате във фурната. Измивате гъбите и ги нарязвате на филийки, след което ги изпържвате. В тенджера под налягане слагате пържолите и гъбите, слагате малко вода (да се покрият продуктите) и варите 15 минути. В мазнината от гъбите запържвате брашното и го заливате с бульона в който са вряли пържолите, добавяте и прясно мляко докато се получи желаната от вас гъстота. По желание може да се сложи и няколко парчета топено сирене. Сосът се връща в тенджерата при месото и гъбите и се вари още 10 минути.


Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net










Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в