Продукти: 6 пържоли, 300-400 гр . гъби, 2-3 лъжици брашно, прясно мляко, олио, сол, черен пипер, кимион
Приготвяне: Нареждате пържолите в тава, поръсвате ги с подправките и ги запичате във фурната. Измивате гъбите и ги нарязвате на филийки, след което ги изпържвате. В тенджера под налягане слагате пържолите и гъбите, слагате малко вода (да се покрият продуктите) и варите 15 минути. В мазнината от гъбите запържвате брашното и го заливате с бульона в който са вряли пържолите, добавяте и прясно мляко докато се получи желаната от вас гъстота. По желание може да се сложи и няколко парчета топено сирене. Сосът се връща в тенджерата при месото и гъбите и се вари още 10 минути.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net
Кулинарна търсачка
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар