Продукти: 1-2 патладжана, 2 яйца, брашно, 4-5 лъжици кисело мляко, щипка сода бикарбонат (сода за хляб), сол на вкус
Приготвяне: Обелете патладжаните, нарежете ги на тънки шайби и ги накиснете в солена вода за час. (това се прави за да не горчат). Приготвяте панировката по следния начин: разбийте яйцата с киселото мляко, сложете брашно за да се получи гъста каша, посолете и добавете содата за хляб. В получената смес топвайте парчетата патладжан и пържете в олио. За да не ви остава суров патладжана, трябва парчетата да са тънки или да бланширате патладжана за 2-3 мин. и олиото да не е много горещо. Панираният патладжан върви със следния сос: разбърквате кисело мляко, майонеза и 1-2 счукани скилидки чесън.
Намери това, което търсиш в BGtop
Приготвяне: Обелете патладжаните, нарежете ги на тънки шайби и ги накиснете в солена вода за час. (това се прави за да не горчат). Приготвяте панировката по следния начин: разбийте яйцата с киселото мляко, сложете брашно за да се получи гъста каша, посолете и добавете содата за хляб. В получената смес топвайте парчетата патладжан и пържете в олио. За да не ви остава суров патладжана, трябва парчетата да са тънки или да бланширате патладжана за 2-3 мин. и олиото да не е много горещо. Панираният патладжан върви със следния сос: разбърквате кисело мляко, майонеза и 1-2 счукани скилидки чесън.
Намери това, което търсиш в BGtop
Няма коментари:
Публикуване на коментар