Кулинарна търсачка






петък, 21 май 2010 г.

Паниран патладжан

Продукти: 1-2 патладжана, 2 яйца, брашно, 4-5 лъжици кисело мляко, щипка сода бикарбонат (сода за хляб), сол на вкус

Приготвяне: Обелете патладжаните, нарежете ги на тънки шайби и ги накиснете в солена вода за час. (това се прави за да не горчат). Приготвяте панировката по следния начин: разбийте яйцата с киселото мляко, сложете брашно за да се получи гъста каша, посолете и добавете содата за хляб. В получената смес топвайте парчетата патладжан и пържете в олио. За да не ви остава суров патладжана, трябва парчетата да са тънки или да бланширате патладжана за 2-3 мин. и олиото да не е много горещо. Панираният патладжан върви със следния сос: разбърквате кисело мляко, майонеза и 1-2 счукани скилидки чесън.
Намери това, което търсиш в BGtop

Салата от тиквички и майонеза

Продукти: 1-2 тиквички, майонеза, пресен чесън, копър, 2-3 лъжици кисело мляко, сол

Приготвяне: Нарязвате тиквичките на тънки ленти - широки около 1 пръст и дълги 4-5 см. Задушавате ги, като ги оставяте леко хрупкави. Разбърквате майонезата, киселото мляко, нарязания на ситно чесън (може и да го счукате малко) и нарязания копър. След като изстинат, слагате и тиквичките. Посолявате. Ако желаете може да добавите и сок от лимон.
Намери това, което търсиш в BGtop

Скумрия с боб и кисели краставички

Продукти: 2-3 скумрии, 1 глава лук, 1 морков, доматено пюре, кисели краставици, шепа боб, сол, магданоз

Приготвяне: В тенджера с олио, задушавате лука и морковите и сол на вкус, след което добавяте доматеното пюре и разреждате с вода. В ейнско стъкло изсипвате соса. Към него добавяте предварително сварения боб, нарязания магданоз, нарязани на кръгчета кисели краставици и рибата нарязана на шайби. Пече се покрито с капак.
Намери това, което търсиш в BGtop










Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в