Кулинарна търсачка






вторник, 15 юни 2010 г.

Пълнени тиквички с кайма

Продукти: средно големи тиквички, кайма, малка глава лук, 1 домат, ориз, черен пипер, кимион, чубрица, сол, брашно, 1 яйце, кисело мляко.

Приготвяне: Срежете тиквичките на две и ги издълбайте за да се получи място за каймата. Объркайте каймата с подправките и добавете настърганите лук и домат и шепа ориз. Напълнете тиквичките с каймата и топнете отвора в брашно, преди да поставите в тенджерата. След като напълните тиквичките, залейте с вода и ги сварете. За да не ви се разкъсат при врането ги затиснете с порцеланова чиния. След като се сварят се прави запръжка с малко червен пипер и брашно. Накрая се прави застройка с яйцето и киселото мляко. По този начин може да приготвите и пълнени чушки, сърми ( лозови или зелеви) може да напълните и червен домат.
Намери това, което търсиш в BGtop










Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в