Кулинарна търсачка






събота, 15 май 2010 г.

Гювечета с кайма

Продукти: 500 гр. нетлъста кайма, 3/4 чаена чаша прясно мляко, 2 глави лук, 50гр. масло, 4 яйца, черен пипер, чубрица, сол

Приготвяне: Каймата се омесва добре с прясното мляко, ситно нарязания лук, чубрицата, черния пипер и солта, разделя се на 4 части и се слага в намазаните с масло гювечета, така че да покрие дъното и стените им.
Гювечетата се запичат 15-20мин. във фурната, докато се зачерви каймата. След това във всяко гювече се чуква по едно яйце, поръсва се със сол и останалото масло и се допича за 6-7 мин. Поднася се топло.
Намери това, което търсиш в BGtop

Гювечета с макарони и топено сирене

Продукти: 150гр. макарони, 250гр. топено пушено сирене, 50гр. доматено пюре или лютеница, 1 глава лук, 100гр. масло, магданоз и сол

Приготвяне: Макароните се сваряват в подсолена вода, след което се отцеждат. В маслото се запържва ситно нарязания лук. Добавя се доматено пюре и също леко се запържва. Съдът се маха от огъня и се добавят макароните и топеното сирене. Посолява се и се разбърква добре. Разпределя се в гювечета, намазани с масло, и се запича в гореща фурна. Ястието се поднася горещо, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Намери това, което търсиш в BGtop

четвъртък, 13 май 2010 г.

Картофена яхния

Продукти: картофи, морков, доматен сос, глава лук, брашно 2-3 лъжици, червен пипер, чубрица, магданоз, дивисил, месо (пилешко или свинско), сол на вкус

Приготвяне: В тенджерата , в която ще приготвяте яхнията, сипвате мазнина и изпържвате месото, ако желаете го поръсете с млян черен пипер. После в същата мазнина сложете нарязания лук, дръжките на магданоза и дивисила, настъргания морков. Задушете ги с малко вода. Добавете брашното, червения пипер. Добавете доматения сос и картофите (обелени и нарязани на по-едри парчета). Долейте вода, колкото е необходимо. Сложете и месото и оставете да ври бавно, поръсете с чубрица и сол на вкус, ако обичате дафинов лист може да сложите и от него. Бъркайте от време на време за да не загори. След като се свари месото и картофа, добавете и останалия магданоз и дивисил.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop .




Още рецепти:

Бърза крем супа
Пиле с картофи в тенджера под налягане
Мусака
Ябълков сладкиш - два варианта












Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в