Кулинарна търсачка

понеделник, 26 април 2010 г.

Мусака

Продукти: 0.700 - 1 кг. картофи, 250-300 гр. кайма, глава лук, 1 морков, доматен сос, магданоз и дивисил, сол, черен пипер, кимион и червен пипер, чубрица. За заливката 1-2 яйца, 0.5 кофичка кисело мляко.

Приготвяне: Обелвате и нарязвате картофите на кубчета (около 1см). Настъргвате лука и моркова или нарязвате на ситно - кой както обича. В тавата в която ще правите мусаката, върху котлона запържвате леко лука и моркова, към тях слагате дръжките на магданоза и дивисила нарязани на ситно. Почти веднага слагате и каймата с кимиона и черния пипер. Към вече изпържената кайма слагате нарязаните картофи, доматения сос, остатъка от магданоза и дивесила , овкусявате със солта, чубрица и червения пипер, заливате с вода и печете във фурната докато омекнат картофите. Накрая заливате с разбити яйца и кисело мляко, ако желаете може да сложите и малко брашно към заливката. Връщате във фурната докато стане готова заливката. Върви с таратор.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop

Няма коментари:

Най-новото от kulinarni-recepti.com

Рецепти от www.kitchenbg.com


Подкрепете ни в