Кулинарна търсачка






сряда, 28 април 2010 г.

Пиле фрикасе

Продукти: пилешко месо, брашно, яйце, 1/2 кофичка кисело мляко, черен пипер и сол на вкус

Приготвяне: Сварете пилето (В тенджерата под налягане става бързо, за 15-20 мин.) . В тенджера сложете олио. Запържете брашното. Залейте го с бульона, в който е вряло пилето и бъркайте докато се получи рядка каша. Сложете смлян черен пипер на вкус, ако има нужда от сол посолете. Оставете соса да ври, като бъркате непрекъснато. Ако се сгъсти много добавете още бульон и така докато Ви хареса на гъстота. Накрая оставете да поври 10 мин. Разбъркайте киселото мляко с яйцето и ги изсипете в соса като бъркате. Сложете и пилешкото в тенджерата. Нека да покъкри още малко и може да сервирате. Ако обичате кисело може да сложите и сок от лимон, който му дава приятен аромат.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop

Няма коментари:











Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в