Приготвяне: Сварете пилето (В тенджерата под налягане става бързо, за 15-20 мин.) . В тенджера сложете олио. Запържете брашното. Залейте го с бульона, в който е вряло пилето и бъркайте докато се получи рядка каша. Сложете смлян черен пипер на вкус, ако има нужда от сол посолете. Оставете соса да ври, като бъркате непрекъснато. Ако се сгъсти много добавете още бульон и така докато Ви хареса на гъстота. Накрая оставете да поври 10 мин. Разбъркайте киселото мляко с яйцето и ги изсипете в соса като бъркате. Сложете и пилешкото в тенджерата. Нека да покъкри още малко и може да сервирате. Ако обичате кисело може да сложите и сок от лимон, който му дава приятен аромат.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop
Няма коментари:
Публикуване на коментар