Кулинарна търсачка

четвъртък, 24 март 2011 г.

Толумбички

Продукти: 250гр. брашно, половин пакетче масло, половин литър вода, ванилия, 6 яйца, олио за пържене. Сироп: 2ч.ч вода, 1ч.ч. захар.
Приготвяне: Завира водата с маслото и ванилията. Отмества се от котлона. Прибавя се постепенно брашното с постоянно бъркане до отлепване от съда. След като изстине се прибавят едно по едно яйцата с постоянно бъркане. Правят се толумбички с шприц и се пържат в нагорещено олио. Прави се сироп и се заливат с него готовите изстинали толумбички.
Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в BGtop или да ни подкрепите във facebook.

Черешки, ягодки

Продукти: 2 кутии обикновенни бисквити, 1 масло, 1ч.ч. смлени орехи, 2 ч.ч. захар, 2 ванилии, вода или компот.
Приготвяне: Смилат се бисквитите и се омесват с останалите продукти до получаване на средно твърдо тесто, слага се и боя по желание. Правят се топки и се овалват в захар на кристали. Държат се на студено.
Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в BGtop или да ни подкрепите във facebook.

Еклери

Продукти: 300гр.вода, 1 пакетче масло, 300гр. брашно, 5 яйца. За крема: 1 литър прясно мляко, 1ч.ч захар, 4 яйца, 6 с.л. брашно, ванилия, масло.
Приготвяне: Във врящата вода се слага разтопеното масло, маха се от огъня и постепенно се прибавя брашното с постоянно бъркане до получаване на гладко тесто, което се отлепва от съда. След изстиване на тестото се прибавят с бъркане едно по едно яйцата. С лъжица се поставят топки в намазнена тава и се пекат в загрята фурна.
Крем: Затопля се млякото със захарта, в малко вода или мляко се разбиват брашното и жълтъците и се прибавят при млякото с постоянно бъркане. Вари се крема около 15 минути, слага се ванилията и маслото. Отделно се разбиват на сняг белтъците със захар и се прибавят при крема, след отместването му от котлона.
Накрая се пълнят изпечените еклери с крема.
Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в BGtop или да ни подкрепите във facebook.

Реване

Продукти: 4 яйца, 1ч.ч. захар, 1,5 ч.ч. брашно, 1 бакполувер. За сиропа: 2 ч.ч. вода, 1ч.ч. захар, ванилия.
Приготвяне: Разбиват се яйцата със захарта да бухнат хубаво (поне 15 минути), прибавят се при тях брашното с бакполувера. Пече се в загрята фурна на 200 градуса. След изстиване на блата се залива с горещ сироп.
Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в BGtop или да ни подкрепите във facebook.

Кекс с ябълки

Продукти: 4 яйца, 1ч.ч. захар, 1ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода, 2 ванилии, 1ч.ч. олио, 2ч.ч. брашно, 1,5кг. настъргати ябълки, счукани орехи, канела, захар за поръсване върху ябълките.
Приготвяне: Разбърква се всичко за кекса: яйцата, захарта, киселото мляко със содата в него да бухне, ванилиите, олиото и брашното. Нарежда се в намазнена тавичка половината от сместа за кекса, настърганите ябълки, поръсени с канела, захар и счукани орехи. Върху ябълките се изсипва другата половина от сместта. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Баклава с пълнеж

Продукти: 1 пакет кори за баница, 1 пакетче масло или олио , за блата: 4 яйца, 1ч.ч. захар, 1ч.ч. брашно с 1 бакполувер, 1 ч.л. канела, 1ч.ч. счукани орехи. За сиропа: 3ч.ч захар, 3ч.ч. вода, лимон.
Приготвяне: Разбърква се всичко за блата. Налагат се в тава половината кори с маслото между тях. Изсипва се сместа върху тях. Налагат се останалите кори с масло. Разрязва се на квадрати и се пече в загрята фурна. Завира захарта с водата, прибавя се лимон. Залива се изстиналата баклава с горещия сироп.
Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в BGtop или да ни подкрепите във facebook.

сряда, 23 март 2011 г.

Мусака с картофи и спанак

Продукти:750гр.сварени картофи в солена вода, 300гр.спанак бланширан, 100гр. сирене, чер пипер, масло, за поръсване отгоре 2 яйца с половин кисело мляко или кашкавал.
Начин на приготвяне: Намачкват се картофите с малко масло и сол (ако има нужда), спанака се нарязва на ситно и се смесва със сиренето и черния пипер. В йенска тава, предварително намазана с масло се нареждат половината от картофите, спанака със сиренето, останалата част от картофите. Най-отгоре се поръсва с разтопено масло и настърган кашкавал или с разбитите яйца с киселото мляко. Пече се до готовност.
Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в BGtop или да ни подкрепите във facebook.

Най-новото от kulinarni-recepti.com

Рецепти от www.kitchenbg.com


Подкрепете ни в