Кулинарна търсачка






четвъртък, 24 март 2011 г.

Еклери

Продукти: 300гр.вода, 1 пакетче масло, 300гр. брашно, 5 яйца. За крема: 1 литър прясно мляко, 1ч.ч захар, 4 яйца, 6 с.л. брашно, ванилия, масло.
Приготвяне: Във врящата вода се слага разтопеното масло, маха се от огъня и постепенно се прибавя брашното с постоянно бъркане до получаване на гладко тесто, което се отлепва от съда. След изстиване на тестото се прибавят с бъркане едно по едно яйцата. С лъжица се поставят топки в намазнена тава и се пекат в загрята фурна.
Крем: Затопля се млякото със захарта, в малко вода или мляко се разбиват брашното и жълтъците и се прибавят при млякото с постоянно бъркане. Вари се крема около 15 минути, слага се ванилията и маслото. Отделно се разбиват на сняг белтъците със захар и се прибавят при крема, след отместването му от котлона.
Накрая се пълнят изпечените еклери с крема.
Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в BGtop или да ни подкрепите във facebook.

Няма коментари:











Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в