Кулинарна търсачка

сряда, 28 април 2010 г.

Пиле фрикасе

Продукти: пилешко месо, брашно, яйце, 1/2 кофичка кисело мляко, черен пипер и сол на вкус

Приготвяне: Сварете пилето (В тенджерата под налягане става бързо, за 15-20 мин.) . В тенджера сложете олио. Запържете брашното. Залейте го с бульона, в който е вряло пилето и бъркайте докато се получи рядка каша. Сложете смлян черен пипер на вкус, ако има нужда от сол посолете. Оставете соса да ври, като бъркате непрекъснато. Ако се сгъсти много добавете още бульон и така докато Ви хареса на гъстота. Накрая оставете да поври 10 мин. Разбъркайте киселото мляко с яйцето и ги изсипете в соса като бъркате. Сложете и пилешкото в тенджерата. Нека да покъкри още малко и може да сервирате. Ако обичате кисело може да сложите и сок от лимон, който му дава приятен аромат.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop

понеделник, 26 април 2010 г.

Задушена риба

Продукти: Червено вино 120 мл, 2 скумрии, 2 глави лук, пресни печурки, доматено пюре, черен пипер и сол на вкус, олио

Приготвяне: Почистете, измийте и нарежете на парчета рибата. Посолете я и я поръсете с черния пипер. Оставете я да престои в хладилник за два часа. Наредете я в намазана с олио тава заедно с нарязания лук и гъбите. Добавете половин чаена чаша вода, а по-късно и виното с подправките. Когато ястието е почти готово, добавете към соса и доматеното пюре. Запечете допълнително.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop

Мусака

Продукти: 0.700 - 1 кг. картофи, 250-300 гр. кайма, глава лук, 1 морков, доматен сос, магданоз и дивисил, сол, черен пипер, кимион и червен пипер, чубрица. За заливката 1-2 яйца, 0.5 кофичка кисело мляко.

Приготвяне: Обелвате и нарязвате картофите на кубчета (около 1см). Настъргвате лука и моркова или нарязвате на ситно - кой както обича. В тавата в която ще правите мусаката, върху котлона запържвате леко лука и моркова, към тях слагате дръжките на магданоза и дивисила нарязани на ситно. Почти веднага слагате и каймата с кимиона и черния пипер. Към вече изпържената кайма слагате нарязаните картофи, доматения сос, остатъка от магданоза и дивесила , овкусявате със солта, чубрица и червения пипер, заливате с вода и печете във фурната докато омекнат картофите. Накрая заливате с разбити яйца и кисело мляко, ако желаете може да сложите и малко брашно към заливката. Връщате във фурната докато стане готова заливката. Върви с таратор.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop

Най-новото от kulinarni-recepti.com

Рецепти от www.kitchenbg.com


Подкрепете ни в