Кулинарна търсачка

вторник, 6 април 2010 г.

Козуначена торта с крем "карамел"

Продукти: 1 литър прясно мляко, 5-6 яйца, 2 ванилии, 1 средно голям козунак (да е по-сух), 1 чаша и половина захар.

Приготвяне: На дъното на йенска тава изсипвате карамелизирана захар. Козунака го нарязвате на филийки с дебелина 1-1.5 см. и ги нареждате в тавата. Разбивате останалите продукти като за смес за крем "карамел" и я изсипвате върху козунака. Оставате оставате да попие хубаво и слагате във фурната на 150-175 градуса. Пече се на водна баня, т.е. тавата с козунака я слагате в по-голяма тава, в която сте сипали около два пръста вода.
Като се изпече, оставате на хладно да изстине и да се стегне, след което се обръща с дъното на горе (с карамелизираната захар отгоре) и е готово.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net

1 коментар:

Счетоводител каза...

Оцених го със "ще пробвам", но това е само пожелателно, за съжаление. Изглежда ще е вкусна, но с моя отбор лакомии, просто няма откъде да взема нужния козунак. Нищо не успява да изсъхне вкъщи...

Най-новото от kulinarni-recepti.com

Рецепти от www.kitchenbg.com


Подкрепете ни в