Продукти: 2 свински крачета, прясно мляко, брашно, сол, червен пипер, чесън, оцет
Приготвяне: Сварявате крачетата и ги обезкостявате. В дълбок тиган запържвате брашно с малко червен пипер (внимавате да не стане много червено), след което добавяте от бульона докато се получи рядка гладка каша. Прибавете я към крачетата и останалия бульон. Добавете мляко. Количеството на брашното и млякото са въпрос на вкус и зависи от това, колко гъста обичате чорбата.
При сервиране се подправя с черен пипер, смачкан чесън, оцет, препечена суха чушка.
Същата чорба може да сготвите с джолан или уши.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop
Приготвяне: Сварявате крачетата и ги обезкостявате. В дълбок тиган запържвате брашно с малко червен пипер (внимавате да не стане много червено), след което добавяте от бульона докато се получи рядка гладка каша. Прибавете я към крачетата и останалия бульон. Добавете мляко. Количеството на брашното и млякото са въпрос на вкус и зависи от това, колко гъста обичате чорбата.
При сервиране се подправя с черен пипер, смачкан чесън, оцет, препечена суха чушка.
Същата чорба може да сготвите с джолан или уши.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop
Няма коментари:
Публикуване на коментар