Кулинарна търсачка

четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Сладкиш с мед и канела

Продукти: 1 ч захар, 1 ч кисело мляко, 1 ч брашно, 1 ч.л. канела, ч.л. сода за хляб погасена с 1 ч.л. оцет, 1 яйце, 1 ванилия, 100-150 г мед, кокос или орехи за поръсване, 1-2 с.л. масло за намазване на формата

Приготвяне: С маслото се маже формата за печене/около 25 -28 см/ и се загравя във фурната. През това време се приготвя сместа: яйцето и киселото мляко се разбиват добре с вилица, към тях се добавят размесените на сухо захар и канела, бърка се. Над сместа се полива содата с оцета, хубаво да шупне. Накрая се слага брашното и ванилията/по-гъсто отпалачинки, по-рядко от кекс/. Изсипва се в нагрятата форма и се пече във добре подгрята фурна на 180 градуса за 15 - 20 мин./пробвайте с клечка дали се е изпекло/ Изпечена и гореща се маже с меда и обилно се ръси с кокоса или чуканите орехи. МММ.. бързо, сполучливо, вкусно...
Подкрепете ни в BGtop.

Няма коментари:

Най-новото от kulinarni-recepti.com

Рецепти от www.kitchenbg.com


Подкрепете ни в