Кулинарна търсачка






четвъртък, 1 април 2010 г.

Супа от коприва

Продукти: коприва, свинско месо, лук, доматен сос, шепа ориз, сол, магданоз, девисил, яйце и кисело мляко - количествата зависят от вашия вкус

Приготвяне: Попарвате копривата, след което я нарязвате на ситно. Нарязвате на ситни кубчета месото и го сварявате. Към бульона слагате и нарязаната коприва, добавяте лука и доматеният сос. Може да му сложите и кубче зеленчуков бульон, след което ако се наложи досолявате. След като поври 10-15 мин. добавяте и ориза. Оставате да ври докато се свари ориза. Най-накрая слагате нарязания магданоз и дивисил, слагате и чубрица. Застройвате с яйцето и киселото мляко.


Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net

сряда, 31 март 2010 г.

Пържоли със сметана и топено сирене

Продукти: 6 пържоли, опаковка топено сирене, 400 гр. гъби, 1 малка кутия сметана, 300 гр. прясно мляко, сол, черен пипер, кимион

Приготвяне: В тавичка нареждате пържолите, посолявате ги, добавете им черен пипер и кимион и ги изпечете. Изпържвате гъбите, които предварително сте измили и нарязали на филийки. В тавичка от йенско стъкло или гювеч нареждате пържоли, гъби, топено сирене нарязано на кръгчета и заливате със сметаната и прясното мляко. Пече се покрито с капак. Пържолите са от свинско или пилешко месо. И в двата варианта са много вкусни.


Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net>

Бързи спагети

Продукти: 1 пакет спагети, 250-300 гр. кайма, 1-2 бурканчета лютеница, сол, чубрица, черен пипер и кимион

Приготвяне: Сварявате спагетите и ги отцеждаде. Отделно от тях приготвяте соса. За целта изпържвате каймата, като към нея добавяте смлян черен пипер, сол, кимион и чубрица. След това добавяте лютеницата и оставяте да поври малко. Добавяте към спагетите и разбърквате. Ястието върви с майонеза и горчица.


Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net

понеделник, 29 март 2010 г.

Салата с боб, чушки и царевица (мексиканска салата)

Продукти: салатен боб, печени червени чушки, глава лук, царевица, магданоз, олио, сол, оцет

Приготвяне: Сварете боба със сол и го изцедете от водата. Нарежете чушките, лука и магданоза. Смесете всички продукти и добавете сол, олио и оцет на вкус. Салата е по-вкусна като престои известно време, за да може продуктите да поемат солта и оцета.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net

Яйца с лук

Продукти: 4 яйца, 3-4 глави лук средно големи, доматен сос, брашно, червен пипер, чубрица, магданоз и сол

Приготвяне: Нарязвате и задушавате лука с олио и малко вода. Добавяте брашно, червен пипер за цвят, доматен сос и вода, чубрица. Оставяте да поври около 15мин., след което добавете магданоза и посолете. Гледайте да не е много гъсто. Чукнете яйцата, когато лука омекне . Оставете ги да се сварят , като от време на време ги поливате отгоре със соса.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop

неделя, 28 март 2010 г.

Чорба от свински крачета

Продукти: 2 свински крачета, прясно мляко, брашно, сол, червен пипер, чесън, оцет

Приготвяне: Сварявате крачетата и ги обезкостявате. В дълбок тиган запържвате брашно с малко червен пипер (внимавате да не стане много червено), след което добавяте от бульона докато се получи рядка гладка каша. Прибавете я към крачетата и останалия бульон. Добавете мляко. Количеството на брашното и млякото са въпрос на вкус и зависи от това, колко гъста обичате чорбата.

При сервиране се подправя с черен пипер, смачкан чесън, оцет, препечена суха чушка.

Същата чорба може да сготвите с джолан или уши.

Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop

Кренвирш с яйце и кашкавал

Продукти: 4 бр. кренвирши, 4 бр. яйца, 300 гр. кашкавал, масло

Приготвяне: Всеки кренвирш го разрязвате на две половини на дълго. В тавичка с получените ленти оформяте кладенче, като с клечки за зъби снаждате парчетата. В кладенчето най-отдолу слагате малко масло, върху него кашкавал, след което чуквате едно яйце. Печете в предварително загрята фурна. Малко преди да го извадите от фурната слагате върху яйцето парче кашкавал да се разтопи.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop

Палачинки

Продукти: 0.5 литра прясно мляко, 3 яйца, 250 грама брашно, щипка сол

Приготвяне: Разбиват се яйцата с прясното мляко, добавя се и брашното. Бъркате докато се получи гладка смес. Може да добавите и малко мазнина в сместа за да не ви залепват палачинките.










Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в