Продукти: Купичка боб, коприва на вкус, 1 глава лук, 2-3 моркова, доматен сос, чубрица, магданоз, дивисил, сол на вкус
Приготвяне: Копривата се попарва и се нарязва на ситно. Бобът се сварява с нарязаните лук и моркови, нарязаните подправки и чубрица. За да се свари по-добре боба, може да сложите във водата няколко лъжици олио. Малко преди да се свари бобът добавете доматеният сос и копривата. Оставете бобът да доври. Най-накрая леко сгъстявате, като в тиган запържвате брашно и червен пипер, слагате няколко черпака от чорбата и така получената смес я връщате в тенджерата. Ако желаете, подправете със счукан пресен чесън и оцет.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop.net
Кулинарна търсачка
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар