Кулинарна търсачка






неделя, 13 март 2011 г.

Бисквитена торта с пухкав крем

Продукти: 2 пакета бисквити за торта (има вече и такива), 1,5 литра прясно мляко, 2 ч.ч захар, 3-4 яйца, 5-6 с.л брашно (средно пълни), половин пакетче масло, 2-3 ванилии, 2 с.л какао и по желание банан и орехи.
Начин на приготвяне на крема: 1 литър мляко се затопля с 1,5 ч.ч захар, с миксер се разбиват 300мл. прясно мляко, брашното и жълтъците на яйцата. След което получената смес се изсипва постепенно при затопленото мляко и се бърка непрекъснато до готовност на крема (около 15 минути). Отделно се разбиват белтъците с останалата захар и ванилията на сняг. Маха се готовия крем от котлона, изчаква се 3-4 минути и се слага маслото, след това по малко от белтъците с постоянно разбъркване. Пухкавият крем е готов.
Нарежда се тортата, като всяка бисквита се потапя в останалото мляко. Ред бисквити, ред крем. По желание се отделя 1/3 от крема и се овкусява с какао. Например средния пласт крем да е с него. Може да се сложи при реденето и нарязан банан, орехи и т.н. Украсява се тортата по желание - със смлени орехи, шоколадови пръчици.
Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в BGtop или да ни подкрепите във facebook.

Няма коментари:











Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в