Начин на приготвяне на крема: 1 литър мляко се затопля с 1,5 ч.ч захар, с миксер се разбиват 300мл. прясно мляко, брашното и жълтъците на яйцата. След което получената смес се изсипва постепенно при затопленото мляко и се бърка непрекъснато до готовност на крема (около 15 минути). Отделно се разбиват белтъците с останалата захар и ванилията на сняг. Маха се готовия крем от котлона, изчаква се 3-4 минути и се слага маслото, след това по малко от белтъците с постоянно разбъркване. Пухкавият крем е готов.
Нарежда се тортата, като всяка бисквита се потапя в останалото мляко. Ред бисквити, ред крем. По желание се отделя 1/3 от крема и се овкусява с какао. Например средния пласт крем да е с него. Може да се сложи при реденето и нарязан банан, орехи и т.н. Украсява се тортата по желание - със смлени орехи, шоколадови пръчици.
Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в BGtop или да ни подкрепите във facebook.
Няма коментари:
Публикуване на коментар