Продукти: 500 гр. нетлъста кайма, 3/4 чаена чаша прясно мляко, 2 глави лук, 50гр. масло, 4 яйца, черен пипер, чубрица, сол
Приготвяне: Каймата се омесва добре с прясното мляко, ситно нарязания лук, чубрицата, черния пипер и солта, разделя се на 4 части и се слага в намазаните с масло гювечета, така че да покрие дъното и стените им.
Гювечетата се запичат 15-20мин. във фурната, докато се зачерви каймата. След това във всяко гювече се чуква по едно яйце, поръсва се със сол и останалото масло и се допича за 6-7 мин. Поднася се топло.
Намери това, което търсиш в BGtop
Приготвяне: Каймата се омесва добре с прясното мляко, ситно нарязания лук, чубрицата, черния пипер и солта, разделя се на 4 части и се слага в намазаните с масло гювечета, така че да покрие дъното и стените им.
Гювечетата се запичат 15-20мин. във фурната, докато се зачерви каймата. След това във всяко гювече се чуква по едно яйце, поръсва се със сол и останалото масло и се допича за 6-7 мин. Поднася се топло.
Намери това, което търсиш в BGtop
Няма коментари:
Публикуване на коментар