Кулинарна търсачка






четвъртък, 13 май 2010 г.

Картофена яхния

Продукти: картофи, морков, доматен сос, глава лук, брашно 2-3 лъжици, червен пипер, чубрица, магданоз, дивисил, месо (пилешко или свинско), сол на вкус

Приготвяне: В тенджерата , в която ще приготвяте яхнията, сипвате мазнина и изпържвате месото, ако желаете го поръсете с млян черен пипер. После в същата мазнина сложете нарязания лук, дръжките на магданоза и дивисила, настъргания морков. Задушете ги с малко вода. Добавете брашното, червения пипер. Добавете доматения сос и картофите (обелени и нарязани на по-едри парчета). Долейте вода, колкото е необходимо. Сложете и месото и оставете да ври бавно, поръсете с чубрица и сол на вкус, ако обичате дафинов лист може да сложите и от него. Бъркайте от време на време за да не загори. След като се свари месото и картофа, добавете и останалия магданоз и дивисил.
Ако Ви е харесала рецептата подкрепете ни в BGtop .




Още рецепти:

Бърза крем супа
Пиле с картофи в тенджера под налягане
Мусака
Ябълков сладкиш - два варианта


Няма коментари:











Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в