Кулинарна търсачка






вторник, 16 ноември 2010 г.

Карфиол с пиле по селски

Продукти: 4 бр. пилешки гърди, 2 кубчета пилешки бульон, 250 гр карфиол, 200 мл вино бяло, 50 гр сметана квасена, 30 гр кашкавал, 2 ск. чесън стар, 1/4 вр. магданоз пресен, 50 гр лук кромид
Приготвяне: Запържете в олиото ситно нарязаните лук и чесън, докато омекнат. Добавете пилешкото месо, предварително сварено и нарязано на едри парчета и разбъркайте.Разтворете кубчетата бульон в 300 мл вода. Сипете виното и бульона към месото и оставете да заври.Оставете на тих огън да ври 10 минути. Добавете карфиола, разделен на малки цветчета и продължете да варите. Варете, докато пилето и карфиолът се сварят напълно.Подправете на вкус със сол и черен пипер, разбъркайте и добавете сметаната, кашкавала и магданоза. Похлупете и оставете ястието да се задуши.
Благодаря на читателя, който ни изпрати тази рецепта. Изглежда вкусно и с моето семейство ще я пробваме скоро. Ако Ви е харесала рецептата, подкрепете ни в BGtop.

За десерт ще ви предложа Тиква с крем карамел.

Няма коментари:











Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в