Кулинарна търсачка






четвъртък, 16 декември 2010 г.

Шкембе чорба

Продукти: шкембе, прясно мляко, брашно, сол, червен пипер, чесън, оцет

Приготвяне: Сварявате шкембето и го нарежете. В дълбок тиган запържвате брашно с малко червен пипер (внимавате да не стане много червено), след което добавяте от бульона докато се получи рядка гладка каша. Прибавете я към шкембето и останалия бульон. Добавете мляко. Количеството на брашното и млякото са въпрос на вкус и зависи от това, колко гъста обичате чорбата.

При сервиране се подправя с черен пипер, смачкан чесън, оцет, препечена суха чушка.

Благодаря, че гласувахте за нас в BGtop.

Няма коментари:











Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в