2 яйца
1 с.л. брашно
1 с.л. галета
1 с.л. сол
1/2 връзка копър
чер пипер
3 с.л. олио
За пълнежа:
150 гр. гъби
150 гр. шунка /кренвирши/
150 гр. кашкавал
1 морков
2-3 кисели краставички
Приготвяне: Картофите се обелват и сваряват до пълна готовност. Още докато са топли се пасират и към тях се прибавя яйцата /сурови/, брашното и подправките.
Продуктите за пълнежа се нарязват на кубчета и се разбъркват. Върху мокра тензух кърпа се изсипва картофената смес и с ръка се оформя блат с размери 30/30см. Върху така полученият блат се разпределя равномерно плънката. Завива се на руло и се поставя в тава предварително намазана с 2сл олио. Вече готовото оформено руло се намазва със смес от 1 с.л. олио, 1 с.л.. червен пипер и 1 с.л. галета.
Пече се на 180 градуса около 30-35минути.
Подкрепете ни в BGtop в във facebook.
2 коментара:
zvu4i mn vkusno no nikade ne pi6ekolko kakvo koli4estvo kartofi e nojno i za kolko porcii stava vapros v receptata :)
Ами ние сме трима. Хапнахме от него за вечеря и остана и за другия ден.
Публикуване на коментар