Кулинарна търсачка






понеделник, 10 януари 2011 г.

Постни пълнени чушки с ориз


Продукти: 2 ч.ч ориз, глава лук, два моркова, доматен сос 5 с.л., зелени подправки - магданоз, чубрица, девисил, червен пипир, сол, олио.

Приготвяне: Измивате добре ориза, за да падне нишестето. Настърганите лук и моркови задушавате в олио и малко вода за 5 мин., както и дръжките на зелените подправки. След това слагате ориза и запържвате за малко. Прибавяте и доматения сос, червения пипер, солта и листата на зелените подправки и чубрицата. Сместа за пълнене е готова. Може да се използват и замразени чушки, като предварително ги размразявате в топла вода. Пълните ги, слагате ги в тава и поръсвате с олио, сол и вода. Печете около един час.Вървят с таратор или само кисело мляко.
Не забравяйте да ни подкрепите в BGtop.

Няма коментари:











Най-новото от kulinarni-recepti.com




Рецепти от www.kitchenbg.com







Подкрепете ни в