Приготвяне: Зелката се слага в тава и се разлиства, без да се прекъсват листата, като се маха средата. Приготвя се плънка от кайма, сварен ориз, яйце и подправки, включително и олио. Всяко листо се намазва с плънката и се затваря към средата, като накрая се получава зелка, все едно е неразлистена. Връзва се с конец, за да стои цяла и се пече в гювеч на бавен огън поне 1,5 часа. В гювеча се слага чаша вода и малко олио. Следи се да не остане на сухо. Ами това е, да ви е вкусно и не забравяйте да ни подкрепите в BGtop.
Кулинарна търсачка
сряда, 12 януари 2011 г.
Пълнена кисела зелка
Продукти: Една зелка около килограм, кайма 300гр., ориз 1 ч.ч, едно яйце, подправки - черен пипер, чубрица, магданоз, девисил, червен пипер, сол, олио.
Приготвяне: Зелката се слага в тава и се разлиства, без да се прекъсват листата, като се маха средата. Приготвя се плънка от кайма, сварен ориз, яйце и подправки, включително и олио. Всяко листо се намазва с плънката и се затваря към средата, като накрая се получава зелка, все едно е неразлистена. Връзва се с конец, за да стои цяла и се пече в гювеч на бавен огън поне 1,5 часа. В гювеча се слага чаша вода и малко олио. Следи се да не остане на сухо. Ами това е, да ви е вкусно и не забравяйте да ни подкрепите в BGtop.
Приготвяне: Зелката се слага в тава и се разлиства, без да се прекъсват листата, като се маха средата. Приготвя се плънка от кайма, сварен ориз, яйце и подправки, включително и олио. Всяко листо се намазва с плънката и се затваря към средата, като накрая се получава зелка, все едно е неразлистена. Връзва се с конец, за да стои цяла и се пече в гювеч на бавен огън поне 1,5 часа. В гювеча се слага чаша вода и малко олио. Следи се да не остане на сухо. Ами това е, да ви е вкусно и не забравяйте да ни подкрепите в BGtop.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар