Приготвяне: Във врящата вода се слага разтопеното масло, маха се от огъня и постепенно се прибавя брашното с постоянно бъркане до получаване на гладко тесто, което се отлепва от съда. След изстиване на тестото се прибавят с бъркане едно по едно яйцата. С лъжица се поставят топки в намазнена тава и се пекат в загрята фурна.
Крем: Затопля се млякото със захарта, в малко вода или мляко се разбиват брашното и жълтъците и се прибавят при млякото с постоянно бъркане. Вари се крема около 15 минути, слага се ванилията и маслото. Отделно се разбиват на сняг белтъците със захар и се прибавят при крема, след отместването му от котлона.
Накрая се пълнят изпечените еклери с крема.
Пожелаваме ви приятен ден и не забравяйте да гласувате за нас в BGtop или да ни подкрепите във facebook.
Няма коментари:
Публикуване на коментар