Продукти: 4 яйца, 1ч.ч. захар, 1ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода, 2 ванилии, 1ч.ч. олио, 2ч.ч. брашно, 1,5кг. настъргати ябълки, счукани орехи, канела, захар за поръсване върху ябълките.
Приготвяне: Разбърква се всичко за кекса: яйцата, захарта, киселото мляко със содата в него да бухне, ванилиите, олиото и брашното. Нарежда се в намазнена тавичка половината от сместа за кекса, настърганите ябълки, поръсени с канела, захар и счукани орехи. Върху ябълките се изсипва другата половина от сместта. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Кулинарна търсачка
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар